ye-logo.v1.2

У Хмельницькому встановлять майже 30 камер спостереження за 2,4 мільйона гривень

Суспільство 3095

Гроші виділять з міського бюджету на найближчій сесії, яка, за попередніми даними, відбудеться 15 липня.

Камери спостереження встановлять у найбільш людних місцях, на перехрестях та в’їздах і виїздах із міста.

За словами виконуючого обов’язки міського голови Костянтина Чернилевського, це зроблять заради безпеки хмельничан, зважаючи на події в країні.

«Сьогодні, коли ситуація в країні нестабільна і є небезпека тероризму, ми вирішили з правоохоронцями розробити систему відеоспостереження. Ми провели розрахунки і з’ясували, що разом із обладнанням і прокладанням мереж це коштуватиме 2 мільйони 400 гривень», – повідомив Костянтин Іванович.

Чиновник переконує: якщо сесія, яка відбудеться 15 липня, затвердить цю пропозицію, відразу оголосять конкурс, проведуть тендер і через місяць визначать, хто буде проводити роботи. Інформація з камер спостереження надходитиме до міської ради, а паралельно – до правоохоронців.

Начальник міського відділу МВС Валерій Онісьєв каже: відеоспостереження – це новітні технології, якими задля безпеки міста користуються вже чимало обласних центрів в Україні. У нашій області, за словами головного міліціянта, відеофіксація ведеться хіба що у Славуті, і дає хороший результат.

«У Хмельницькому все більше випадків крадіжок велосипедів, – каже Валерій Анатолійович. – А у Славуті, до прикладу, всі випадки крадіжок двоколісних розкриваються саме завдяки відеоспостереженню. Наші відеокамери будуть роботизовані, вони фіксуватимуть номерні знаки автомобілів та розпізнаватимуть обличчя людини. Загалом їх мають встановити 29 штук».

За його словами, у Славуті встановлено 19 відеокамер по всьому місту.

У Хмельницькому наразі встановлені чотири відеокамери. 
 

Коментарі:

Игорь Глазок 29.06.2015 23:11

Что такое 30 камер? Здесь http://glazok.km.ua/ru почти столько же ))))

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую