ye-logo.v1.2

У Хмельницькому вандали нищать об'єкти стріт-арту

Суспільство 2605
Портрети живуть на хмельницьких вулицях
Портрети живуть на хмельницьких вулицях. Фото: Катерини Мельник, автора

Портрети, “звільнені” з музею, якими прикрасили місто активісти, хтось безжально псує.

Активісти продовжують “населяти” хмельницькі вулиці портретами з місцевого музею. Уже дев'ять зображень робіт класиків та сучасників українського і зарубіжного живопису оселилися на стінах будівель міста.

Нагадаємо, ще у травні Хмельницький долучився до проекту “Outings” (“Вилазки”) французького режисера і художника Жульєна де Касабьянки, який перший “звільнив” портрети із музею. Тепер фотографії місцевих вулиць опинилися поруч із світлинами з Лондона, Рима, Ріо-де-Жанейро і Портленда, тому це одночасно можливість показати наше місто всьому світу. Але у Хмельницькому знайшлися люди, яким портрети “заважають”.

“Ми зібрали трохи грошей для того, щоб роздрукувати фотографії портретів. Потім шукали зручні локації, аби вони найкраще виглядали. Маємо ще декілька світлин, які збираємось наклеїти. Проте знайшлися недоброзичливці, яким, мабуть, стріт-арт не сподобався. Вже бачили кілька порваних портретів. Дуже шкода, вони виглядали справді гарно”, - розповідає координатор проекту “Outings” у Хмельницькому Катерина Мельник.

Стріт-арт на вулиці Івана Франка.

За її словами, хмельничанам портрети на стінах навпаки подобаються, тому хто і навіщо їх нищить, - невідомо. Та попри це активісти планують і надалі прикращати вулиці мистецькими об'єктами. Наразі шукають місця, де мають оселитися інші портрети.

Хтось порвав портрет на перехресті вулиць Героїв Майдану і Кам`янецької.

Ось так виглядала фотографія спочатку.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую