ye-logo.v1.2

Міліціонери, які скоїли п'ять злочинів, не відбуватимуть покарання у в'язниці

Кримінал 1772
Прокуратура вимагатиме реального покарання колишніх правоохоронців
Прокуратура вимагатиме реального покарання колишніх правоохоронців. Фото: newseek.org

Замість чотирьох років позбавлення волі хмельницьким екс-міліціонерам присудили найм'якший запобіжний захід — особисте зобов’язання.

У прокуратурі вважають, що таке покарання надто м'яке і не відповідає ступеню тяжкості злочину.

Як повідомляють у прес-службі обласної прокуратури, вироком Хмельницького міськрайонного суду від 1 липня двох колишніх співробітників одного з підрозділів Хмельницького міськвідділу міліції визнано винними у вчиненні п’яти кримінальних правопорушень: частина 2 статті 186 (грабіж, вчинений групою осіб), частина 1 статті 365 (перевищення влади), частина 1 статті 129 (погроза вбивством), частина 1 статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження), стаття 386 (незаконний вплив на свідка) Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, двоє дільничих інспекторів під приводом охорони майна приміщення кафе-бару, де правоохоронцями були виявлені гральні автомати, викрали із закладу побутову техніку на суму майже 6500 гривень. У присутності свідка, який не знав про злочинні наміри дільничних, вивезли пограбоване і сховали у гаражі.

“Під час судового розгляду кримінального провадження державним обвинувачем повністю доведено вчинення правоохоронцями інкримінованих злочинів. Засуджені свою вину визнали та щиро розкаялись, - розповідають у прокуратурі. - За вироком суду їм призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки 6 місяців з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на 3 роки”.

Водночас, судом їх звільнено від відбування основного покарання з іспитовим строком 3 роки та змінено запобіжний захід з тримання під вартою на особисте зобов’язання.

У зв’язку з невідповідністю призначеного судом покарання ступеню тяжкості злочину та особам обвинувачених через його м’якість, неправильним застосуванням закону про кримінальну відповідальність прокуратурою області готується апеляційна скарга на вказаний вирок суду.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую