ye-logo.v1.2

Сайт Хмельницької ОДА пасе задніх у рейтингу інформаційної відкритості

Суспільство 1870
Експерти визначали, чи розміщено на сайті інформацію, яку органи влади зобов’язані оприлюднювати для громадськості
Експерти визначали, чи розміщено на сайті інформацію, яку органи влади зобов’язані оприлюднювати для громадськості. Фото: скріншот із сайту Хмельницької ОДА

Коофіцієнт відкритості обласної влади - 25,65 відсотка.

Інститут розвитку регіональної преси (ІРРП) оприлюднив рейтинг інформаційної відкритості 49 сайтів органів влади України обласного рівня та міста Києва. За словами експертів, таке дослідження в Україні було проведено вперше. Його мета – визначити чи розміщено на сайтах інформацію, яку органи влади зобов’язані оприлюднювати для громадськості, наскільки повно та доступно представлена наявна інформація про діяльність влади.

Згідно результатів моніторингу, сайт Хмельницької обласної державної адміністрації зайняв у рейтингу передостаннє — 24 місце, із рівнем відкритості - 25,65%. Лідером рейтингу серед ОДА є Полтавська, яка має коефіцієнт відкритості 68,6%, друге місце посіла Дніпропетровська обласна державна адміністрація (66,34%), третє − Рівненська ОДА (60,72%).

Першу сходинку у рейтингу обласних рад посіла Львівська обласна рада, яка має коефіцієнт відкритості – 53,29%; друге місце − Полтавська обласна рада (53,26%), третє – Харківська обласна рада (51,34%). Хмельницька обласна рада з коофіцієнтом відкритості 36,47% зайняла 11 місце.

Як наголошують експерти ІРРП, вони намагались не тільки виявити реальний стан наповнення інформацією офіційних веб-сайтів, але й допомогти органам влади створити зручні у користуванні веб-ресурси, щоб громадяни могли швидко та легко знайти необхідну інформацію та отримати електронні послуги.

“Ми прагнемо, щоб результати нашої роботи стали корисними як для звичайних громадян, так і для влади. Адже, сайт органу влади повинен стати, перш за все, зручним інструментом для користувачів, які, скажімо, хочуть отримати адміністративні послуги. В свою чергу, створення простих і доступних сервісів підвищує рівень довіри громадян до влади”, − зауважила Людмила Опришко, медіа-юрист та експерт з моніторингу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую