ye-logo.v1.2

Власники елітних будинків на Хмельниччині заплатять два мільйони гривень податку

Економіка 2725
Податок на нерухомість сплачують не всі фізичні особи
Податок на нерухомість сплачують не всі фізичні особи. Фото: business-tv.com.ua

Найбільше громадян, котрі володіють “зайвими” квадратними метрами, проживає у Хмельницькому і Кам'янці-Подільському.

Як повідомляють у фіскальній службі, власники елітних будинків та квартир повинні сплатити до місцевих бюджетів Хмельниччині понад два мільйони гривень податку на нерухоме майно.

“Загалом повідомлення про сплату податку на нерухомість надіслали більше як 3,5 тисячі платникам податку. Упродовж шістдесяти днів від дня отримання цього платіжного документа громадяни, котрі володіють “зайвими” квадратними метрами житла, повинні сплатити відповідні кошти. На сьогодні до бюджетів місцевих громад уже надійшло понад 100 тисяч гривень податку на нерухомість”, - повідомляють податківці.

За даними фіскальної служби, найбільше власників елітного житла проживає у містах Хмельницькому та Кам'янці-Подільському, Городоцькому, Дунаєвецькому та Хмельницькому районах. Відповідно, саме місцеві бюджети цих територіальних громад можуть розраховувати на найбільші суми податку.

Нагадаємо, сплачувати такий податок зобов'язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/квартирами загальною площею понад 120 і будинком/будинками, загальна площа яких перевищує 250 квадратних метрів, різними видами нерухомості, загальна площа яких сумарно перевищує 370 квадратних метрів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую