ye-logo.v1.2

У Хмельницькому з'явиться новий велетенський малюнок із кульками

Культура 4545
Малюнок завершать уже цієї неділі
Малюнок завершать уже цієї неділі. Фото: зі сторінки Андрія Зоіна у Фейсбуці

Художники планують до неділі розмалювати стіну багатоповерхівки на вулиці Інститутській.

Активісти фестивалю “Республіка” разом із художниками з інших міст України працюють над новим об'єктом стріт-арту у Хмельницькому. Олександра Слюсаренко із Харкова та Михайло Коробков із Севастополя вже завершують картину на багатоповерхівці, що на вулиці Інститутській неподалік від величезного малюнку “Поверніть нам наше небо”, де зображена дівчинка з повітряними кульками.

"Малюнок на новозбудованій 10-поверхівці на вулиці Інститутській буде завершений уже цієї неділі. Ми продовжуємо тему неба, повітряних куль і дирижаблів. Хочемо, щоб картина була цікавою дітям, а будинок здавався легким і повітряним”, - розповідає організатор фестивалю «Республіка» Андрій Зоін.

За його словами, картину створюють у рамках програми заохочення місцевого соціально відповідального бізнесу. Завдяки співпраці з компанією “ДІТА”, це вже третій будинок з малюнком у Хмельницькому. Є ще піаніст на вулиці Проскурівській, окрім того, вулицями міста курсує мистецький тролейбус.

“Ми пропонуємо будівельним компаніям співпрацю, завдяки якій місто отримає не просто новобудови, яких вистачає, а й цікаві картини. Якщо їх буде багато, збільшиться і кількість туристів, - каже Андрій Зоін. - Будівельники все одно мають фарбувати стіну, чому б не зробити там картину: так і людям цікавіше, і туристів приваблює”.

Для створення малюнку планують використати 40-50 літрів фасадної фарби і 40 аерозольних балонів. Як запевняють художники, на новобудовах зображення триматиметься як мінімум років десять без жодних реконструкцій.

Багатоповерхівка на вулиці Інститутській 6-Б.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую