ye-logo.v1.2

На Хмельниччині порушники митних правил поповнять бюджет на 13 мільйонів гривень

Економіка 1798
Найчастіше митні правопорушення пов
Найчастіше митні правопорушення пов'язані з транспортом, килимами та іншими промисловими виробами. Фото: peritus.com.ua

В основному порушники, переміщаючи товари через українську митницю, подавали документи з неправдивими даними або не доставляли товари і документи у встановлений строк.

Протягом першого півріччя цього року митники завели майже півсотні справ, пов'язаних з порушеннями митних правил на загальну суму близько 13 мільйонів гривень. Як зазначають у фіскальній службі, це на 10 справ більше у порівняні з аналогічним періодом минулого року.

“Серед найпоширеніших порушень — переміщення товару через митний кордон України з поданням документів, що містять неправдиві дані. Згідно цих порушень складено 27 справ за статтею 483 Митного Кодексу України, - розповіли у прес-службі. - Також виявлено 12 порушників, які не доставляли товари та документи у встановлений строк (стаття 470 Митного Кодексу України). Предмети правопорушення – транспортні засоби, килимові вироби та інші промислові вироби".

За цей період митниця направила до судових інстанцій 5 справ про порушення митного законодавства. У результаті розгляду справ за судовими рішеннями на незаконослухняних суб’єктів накладено штрафів на суму майже 200 тисяч гривень. Також протягом січня-червня поточного року митницею розглянуто 25 справ про порушення митних правил. Відповідно, на зловмисників накладено штрафів на суму майже 3 мільйони гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую