ye-logo.v1.2

Серед хмельницьких корупціонерів найбільше хабарників

Кримінал 2456
Більше половини розпочатих кримінальних проваджень – щодо вимагання та одержання посадовцями неправомірної вигоди
Більше половини розпочатих кримінальних проваджень – щодо вимагання та одержання посадовцями неправомірної вигоди. Фото: nslovo.com

На Хмельниччині найкорумпованішими сферами виявилися сфера земельних відносин, бюджетна, освіти, охорони здоров’я та транспорту.

З початку року органи досудового розслідування розпочали 28 кримінальних проваджень про вчинення корупційних злочинів, до суду уже направлено обвинувальні акти у 25 таких провадженнях стосовно 27 осіб. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

"Викрито у вчиненні корупційних правопорушень 4 працівників правоохоронних органів, 2-х начальників районних відділів Держземагентства, начальника і спеціаліста районного сектору управління Державної міграційної служби, начальника районного сектору ГУ ДСНС в області, начальника районного відділу освіти, головного державного інспектора Державної архітектурно-будівельної інспекції, головного спеціаліста відділу санітарно-епідеміологічного нагляду міського управління Держсанепідемінспекції, державного виконавця, керівників дитячого навчального закладу і відділення районного закладу охорони здоров’я та інших", - розповідають у прокуратурі.

Крім того, у кримінальних провадженнях, розслідування яких триває, повідомлено про підозру у вчиненні корупційних злочинів дільничному інспектору міліції, начальнику відділу Держземагентства, головному спеціалісту районного сектору Управління ДМС України, сільському голові.

Як зазначають у відомстві, більше половини розпочатих кримінальних проваджень – щодо вимагання та одержання посадовцями неправомірної вигоди, інші переважно пов’язані із заволодінням майном шляхом зловживанням службовим становищем.

"Сума неправомірної вигоди, у вимаганні та одержанні яких викрито посадовців, складає від 1 000 гривень (держвиконавець - за не проведення перевірки майнового стану громадянина) до 14 тисяч доларів США (начальник відділу Держземагентства - за сприяння у передачі в оренду земельної ділянки), - цитує прес-служба прокурора області Олега Синишина.

«Найкорумпованішими» виявилися сфери земельних відносин, бюджетна,  освіти, охорони здоров’я, транспорту.

У ході розслідування забезпечено відшкодування 96 відсотків завданих корупційними злочинами збитків.

Державними обвинувачами у суді уже доведено вину корупціонерів у 12 кримінальних провадженнях. Також упродовж цьогорічних шести місяців правоохоронними органами складено і направлено до суду 69 протоколів про такі адміністративні правопорушення.

За результатами їх судового розгляду до відповідальності притягнуто 58 корупціонерів: 4 державних службовці (2 – голови РДА), 4 депутати місцевих рад, 37 посадових осіб органів місцевого самоврядування, 2 працівників кримінально-виконавчої служби та 11 посадовців юридичних осіб публічного права. Винних судом оштрафовано на загальну суму 22 тисяч гривень.

Коментарі:

Журналіст 21.07.2015 16:09

Насправді, хороше зауваження від читача. Ми, журналісти, часто зрозумілі для нас терміни, вживаємо без урахування, що є особливості юридичні, а є ті, до яких люди звикли у щоденному вжитку)) Але дякуємо, що ви у нас є такі, уважні читачі, завдяки яким ми стаємо кращими)) Суспільство і журналісти завжди розвиваються паралельно, завдяки один одному)))

Serhiy 14.07.2015 22:35

хотел уколоть и уколол. если бы автор сразу объяснил разницу между двумя юридическими понятиями - вопрсов бы не возникло. это же не специализированый сайт. уверен подобный вопрос закрался в голову не только мне

До Serhiy 14.07.2015 15:44

Хотели уколоть автора? Теперь скажите "Спасибо" хоть знаете разницу.

Адміністратор 10.07.2015 15:15

Корупція - це протиправна діяльність, яка полягає у використанні службовими особами їх прав і посадових можливостей для особистого збагачення. І не завжди корупціонер є хабарником. До прикладу, сидить цей корупціонер у себе в кабінеті та збагачується за рахунок того, що може собі чи своїм родичам безкоштовно щось "подарувати. Це ж не хабарник, чи не так? А ось хабарник, це той, хто бере, як правило, гроші.

Serhiy 10.07.2015 10:24

Автор заголовка сделала мой день. Теперь ломаю голову: в чем разница между "корупціонерами" и "хабарниками"

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую