ye-logo.v1.2

У Хмельницькому вшанували пам’ять прикордонника у річницю його загибелі

Суспільство 3177
Прикордоннику встановили меморііальний комплекс
Прикордоннику встановили меморііальний комплекс. Фото: автора

На місці захоронення Павла Дияка встановили меморіальний знак.

У Хмельницькому відкрили меморіальний комплекс прапорщику Павлу Дияку, який загинув 12 липня минулого року. Прикордонник на БТРі підірвався на фугасній міні неподалік населеного пункту Маринівка, що на Донеччині. У річницю загибелі військового вшанувати його пам’ять на могилу прийшли рідні, друзі, однослужбовці, колеги.

Прапорщик Сергій Шорохов був разом із загиблим в одному БТРі. Чоловік каже, що завдяки Павлу Дияку залишився живим, хоч і отримав поранення.

«Ми довозили поранених, які потрапили під обстріли. Вчасно не звернули і на БТРі потрапили на міну. Я нічого не пам’ятаю, отямився лише у лікарні. З Павлом ми служили разом 15 років в одному підрозділі. Він був товариський, але мовчазний», - каже прикордонник.

Вшанувати пам`ять бійця прийшли рідні, друзі, колеги.

Як зауважив ректор Національної академії Державної прикордонної служби імені Б.Хмельницького полковник Олег Шинкарук, про рідних загиблих прикордонників у відомстві не забувають. За його словами, на сьогодні у лавах Держприкордонслужби 64 загиблі, 10 зниклих безвісти та близько 400 поранених військових.

«Ми піклуємося про сім’ї загиблих прикордонників, ніхто не перебуває поза нашою увагою, - зазначив Олег Шинкарук. – Зокрема сім’ї Павла Дияка було надано окрему квартиру, там зараз ремонтні роботи, в академії навчається його донька і працює дружина».

Ще один меморіальний комплекс Павлу Дияку встановили у Хмельницькому на території Центру забезпечення навчального процесу прикордонної академії та увіковічнили його пам’ять меморіальною дошкою.

Павло Дияк загинув рівно рік тому.

Присутні поклали квіти до могили героя.

Рідні не стримували сліз важкої втрати.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую