ye-logo.v1.2

Хмельницькі депутати зірвали прес-конференцію руху «Чесно»

Політика 3052

Активісти громадського руху, які мали розповісти журналістам про результати проведеного ними моніторингу, потрапили «під обстріл» міських обранців.

Сьогодні в Хмельницькій міській раді мала б відбутися прес-конференція, під час якої представники громадського руху «Чесно» повинні були детально розповісти про  моніторинг роботи місцевої ради в рамках кампанії «Чесна весна - відповідальна осінь». Та захід, фактично, був зірваний депутатами, які на нього завітали. Обранців обурили роздані журналістам інфографіки, на яких зображені хмельницькі депутати, які є кандидатами на відкликання. Адже за законом, який, щоправда, як зізнаються у «Чесно», не працює, депутат, котрий пропустив понад 50% засідань сесії чи постійної комісії протягом року, може бути позбавлений мандату (ст. 37 закону «Про статус депутатів місцевих рад»).

Одна з двох інфографік, яка викликала обурення в деяких депутатів Хмельницької міської ради.

За словами журналіста руху «Чесно» Сергія Огородника, роблячи підсумки депутатської діяльності на основі даних, які надала міська рада, враховували відвідуваність обранців у 2011, 2012, 2013, 2014 роках та за три місяці 2015 року. Чому так? Бо за Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», теоретично, депутата, який пропустив понад 50% або засідань постійної комісії, або пленарних засідань, можна відкликати. Депутат Дмитро Шевченко такий принцип моніторингу назвав не чесним, бо «витягнули з контексту один рік, і депутат став ганебним». 

Поки депутати доводили представникам руху Чесно, що вони не чесно оцінювали їхню роботу, журналісти, яких запросили на прес-конференцію, просто за цим усім спостерігали.

А далі… емоційних виступів інших депутатів не бракувало. Через це журналісти навіть не мали змоги поставити запитання представникам «Чесно». Детальніше - в нашому відеоогляді. Ну, а всі пояснення про моніторинг та його результати - на сайті руху «Чесно».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую