ye-logo.v1.2

У Хмельницькому встановлять 29 камер спостереження на виїздах із міста та в людних місцях

Суспільство 3742
Камери допоможуть правоохоронцям ловити злочинців
Камери допоможуть правоохоронцям ловити злочинців. Фото: prozahid.com

Для будівництва системи спостереження з міського бюджету виділили майже 2,5 мільйона гривень.

До середини осені у Хмельницькому встановлять систему відеоспостереження, до якої входитимуть 29 спеціальних відеокамер. Про це повідомив начальник міськвідділу міліції Валерій Онісьєв.

“Камери встановлюватимуть фахівці, які виконували подібні роботи у Житомирі та інших обласних центрах, - розповів Валерій Онісьєв. - Прилади матимуть функцію розпізнавання номерних знаків, з можливістю фокусування. Тому у міліціонерів з'явиться набагато більше можливостей при вчиненні порушниками незаконних заволодінь транспортних засобів, крадіжок, розбійних нападів тощо”.

Як зазначив начальник міліції області Микола Семенишин, відеокамери будуть встановлені у місцях скупчення людей, у місцях проведення масових заходів, при в'їздах і виїздах із міста, для того, щоб працювати над попередженням вчинення, у першу чергу, терористичних актів, диверсійних проявів, незаконних заволодінь транспортними засобами.

“Ми зможемо ввести номер автомобіля, який нас цікавить, і матимемо інформацію, коли ця машина в'їжджала/виїжджала, і в котрій годині була на якій вулиці”, - додав Валерій Онісьєв.

На першому етапі планують встановити 29 відеокамер, на це з міського бюджету виділили 2 мільйони 444 тисячі гривень. Найдорожче — сервер, оптоволокно, яке мають провести по місту, та обслуговування. Загалом міліціонери розраховують на сотню засобів спостереження у Хмельницькому.

У Хмельницькому наразі не ведеться відеоспостереження, проте така система вже працює у Кам'янці-Подільському та деяких інших містах області. Наступного тижня систему із 26 відеокамер презентують у Шепетівці.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую