ye-logo.v1.2

У Старокостянтинівському районі почнуть реформувати міліцію

Кримінал 1989
У Старокостянтинівському районі реформуватимуть міліцію
У Старокостянтинівському районі реформуватимуть міліцію. Фото: автора

Метою експерименту є зміна принципів і підходів до роботи правоохоронців.

На Старокостянтинівський райвідділ міліції уже найближчим часом чекають зміни за зразком реформування у місті Самборі, що на Львівщині. Експеримент полягає у збільшенні чисельності підрозділів громадської безпеки, які патрулюватимуть населені пункти 24 години на добу. Окрім того, в рамках реформи очікується зменшення часу реагування на звернення громадян та події.

“Міліція має негайно реагувати на повідомлення про злочини: у місті це 5-7 хвилин. Якщо у районі 98 сіл і є, до прикладу, три повідомлення, то про негайне реагування говорити не доводиться, - пояснює начальник обласної міліції Микола Семенишин. - Для цього Самбірський район поділили на зони, створили групи швидкого реагування, які обслуговують свою дільницю. Якщо нема змісту кримінального правопорушення, реагують вони, якщо є — виїжджає слідчо-оперативна група”.

Враховуючи, що Старокостянтинів - місто обласного підпорядкування, саме там втілюватимуть експеримент, який розпочали у Самборі в липні цього року. У рамках змін тамтешнім правоохоронцям вдалося скоротити терміни реагування по району з 30-60 хвилин до 20-25 хвилин, а по Самбору – до 5-10 хвилин.

За словами Миколи Семенишина, нині слідчо-оперативні групи працюють, як “пожежні команди”. Групи швидкого реагування забезпечать негайне реагування, правову оцінку, якісний збір матеріалів та розкриття злочинів по гарячих слідах.

“Спочатку ми маємо проаналізувати динаміку і структуру злочинності, визначити найбільш криміногенні населені пункти і туди наблизити групи швидкого реагування. Для цього має бути виділений транспорт та паливно-мастильні матеріали”, - зазначив головний міліціонер.

Як відзначив Микола Семенишин, метою експерименту є зміна принципів і підходів до роботи правоохоронців, щоб вони швидше і якісніше реагували на повідомлення громадян про злочини та правопорушення, більше часу та зусиль приділяли охороні громадського порядку та повернули довіру населення до правоохоронних органів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую