ye-logo.v1.2

Канадці приїхали у Хмельницький, щоб поділитися знаннями із нашими педагогами

Суспільство 2331
Річард Доддінг вже восьмий раз приїхав у наше місто
Річард Доддінг вже восьмий раз приїхав у наше місто. Фото: автора

Волонтери Міжнародного літнього інституту вчителів завітали у наше місто ввосьме

Як зробити уроки англійської мови цікавими і корисними для дітей, дізнавалися вчителі Хмельниччини. Новим методам викладання їх навчали канадські та англійські колеги, які мають великий досвід у цій сфері. На волонтерських засадах вони вже восьмий раз приїздять у наше місто, живуть у хмельницьких родинах і безкоштовно працюють із вчителями.
Цьогоріч у навчанні взяло участь близько сотні вчителів з усіх куточків Хмельницької області. Півтора тижні вони працювали з викладачами інституту післядипломної освіти і кілька днів з представниками Міжнародного літнього інституту вчителів, а саме з канадськими та британськими педагогами.
«По-перше, таке навчання покращує комунікативну компетенцію вчителів. Тут вони цілими днями перебувають у англомовному середовищі, розмовляють із носіями мови. По-друге, навчаються новим методам роботи, в деякій мірі вони працюють як учні, виконуючи різні завдання. Лише так вони зможуть оцінити свою роботу з боку, - розповідає методист англійської мови Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Тетяна Мороз. - І по-третє, це моральний розвиток. На прикладі біблійних притч волонтери показують значення духовного зростання людини».
Замість класичних лекцій на педагогів чекала захоплива робота у маленьких групах, клуби за інтересами. Вони ставили сценки, моделювали різні ситуації, співали пісні та навіть грали в ігри.

Викладачі працювали у маленьких групах.

Самі ж волонтери на чолі із канадцем Річардом Доддінгом отримали не менше задоволення від процесу навчання і спілкування.
«Ми вже багато років приїздимо у Хмельницький, щоб працювати із вашими педагогами. Вони надзвичайно позитивні люди, прагнуть дізнатися якомога більше, а тому з ними дуже цікаво працювати», - розповідає Річард Доддінг.

Часто педагоги опинялися на місці учнів і виконували різноманітні завдання.

Організаторами заходу виступили правлячий єпископ Хмельницької єпархії УПЦ КП митрополит Антоній, Хмельницький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та Міжнародний літній інститут вчителів.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую