ye-logo.v1.2

Тренери хмельницьких веслувальників розповіли про підготовку до чемпіонату світу

Спорт 2000
Дмитро Янчук (ліворуч) та Павло Алтухов у Португалії захищатимуть чемсть нашої країни на чемпіонаті світу серед молоді з веслування
Дмитро Янчук (ліворуч) та Павло Алтухов у Португалії захищатимуть чемсть нашої країни на чемпіонаті світу серед молоді з веслування. Фото: vk.com

У португальському Монтемор-у-Велью з 23 по 26 липня пройде світова першість серед молоді та юніорів.

Молоді каноїсти вже за два дні вийдуть на старт чемпіонату світу. Сережд них і двоє хмельничан – Павло Алтухов та Дмитро Янчук. Напередодні старту, прес-служба Федерації каное України оприлюднила інтерв’ю з тренером Павла Алтухова Сергіє Жиляєвим та Миколою Мацапурою, який готує «четвірку» та «двійку», за які виступає Дмитро Янчук.

Сергій Жиляєв:
- Підготовка пройшла нормально, але з думками про ліцензійний чемпіонат світу в Мілані в серпні. Молодіжний чемпіонат світу для нас проміжний старт.
- Чи ставляться якійсь задачі перед Павлом по часу, чи по зайнятому місцю?
- Я взагалі ніколи задач перед ним не ставлю. Головна задача – виступити достойно. Адже складно прогнозувати, як складеться дистанція. Так в мене є бажання, щоб мій підопічний показав певний результат, але щось прогнозувати, звісно, не можу.
- Чи задоволені готовністю свого підопічного напередодні чемпіонату?
- Не зовсім, адже були об’єктивні причини, які завадили тому, щоб вона була краще. Але так вже склалися обставини, що поробиш.
- На який результат готовий Павло на змаганнях у Португалії?
- На стандартний - 3.52. А можливо і на більш високий. Це залежить від погодних умов, зокрема вітру.
- Якщо брати за максимальну готовність Павла ліцензійний чемпіонат світу у Мілані, на якому рівні готовності він зараз?
- Десь на рівні 85%.

Микола Мацапура:
- Підготовка пройшла добре, вважаю, що хлопці готові до чемпіонату. Збір пройшов в хороших умовах, в Полтаві, де ми були повністю забезпечені, було достатньо інвентарю для плідної роботи. Для відновлення спортсменів – сауна двічі на тиждень, для роботи тренерів – катери. З харчуванням також вирішили питання – хлопці залишилися задоволеними.
- Ви готували і «четвірку», «двійку». Як будувалася робота?
- Коли готували «двійку», на воду виходило два екіпажі, коли працювали в одиночках, відповідно - чотири одиночки, ну і, звісно, відпрацьовували роботу в «четвірці».
- Що скажете про злагодженість роботи цього екіпажу?
- Тут були певні проблеми, адже Михайло Мандзюк останні два роки в командних човнах не сидів, тож прийшлося, як говорять, «повозитися». Пробували різні варіанти, у підсумку прийшли до загального знаменника. Виходили в «четвірці» чотири-п’ять разів – більше не виходило, адже збір був всього дванадцять днів. Начебто скаталися.
- Як оціните готовність чемпіонів Європи-2015 в каное-двійці на дистанції 1000 метрів дуету Дмитро Янчук/Тарас Міщук?
- Готові вони були непогано, але нещодавно Тарас Міщук захворів – температура була 38,8. Симптоми хвороби ще залишилися. Після Європейських олімпійських ігор, як показало поглиблене медичне обстеження, хлопці були дещо втомлені, особливо Дмитро Янчук. Зараз він відновлений, але Тарас, нажаль трохи захворів. Сподіваюсь, що в Португалії він вже повністю одужає.
- Націлюєтеся, судячи з всього, на максимальний результат в обох видах програми?
- Звичайно ж. Тільки так.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую