ye-logo.v1.2

На Хмельниччині перепоховають радянських воїнів

Суспільство 2055
Перепоховання останків радянських воїнів набуває особливого символізму, враховуючи відзначення на державному рівні 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі.
Перепоховання останків радянських воїнів набуває особливого символізму, враховуючи відзначення на державному рівні 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі.. Фото: admvol.at.ua

Рештки 24-х солдат знайшли у Волочиському районі.

У Війтівцях збираються урочисто перепоховати останки радянських військових, які загинули, обороняючи від німецько-фашистських загарбників 7 липня 1941 року стратегічні залізничний та шосейний вузли біля селища.

Як повідомляють у Волочиській РДА, рештки  21 радянського солдата та офіцера 24-го механізованого корпусу знайшла група фахівців Хмельницького обласного осередку культурно-просвітницького благодійного товариства “Меморіал” імені В.Стуса за вказівкою місцевих жителів. Завдяки ярликам до посмертних медальйонів вдалося ідентифікувати 9 бійців.

Війтовецька селищна рада прийняла рішення про необхідність перепоховання останків загиблих воїнів у братській могилі в центрі населеного пункту. Виконання робіт заплановано завершити до 15 жовтня поточного року.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую