ye-logo.v1.2

Батьки дітей-аутистів розробляють спеціальну програму для гаджетів, щоб допомогти діткам навчитися спілкуватися

Здоров'я 9023

Програма працюватиме на телефонах та планшетах, із платформами android i iOS.

Аутизм – важка форма патології розвитку,
що характеризується порушеннями соціальних,
комунікативних і мовленнєвих функцій,
наявністю нетипових інтересів і форм поведінки.

Спілкування потребує кожна людина, адже ця потреба закладена в нас Богом. Та не кожна людина може це робити вільно. Є ті, для кого спілкування у звичній для нас формі є проблематичним, або не можливим. Сучасні технології дозволяють допомогти таким людям створюючи штучні замінники мови. Однак на сьогодні немає жодного програмного забезпечення українською мовою.
Ми спілка батьків дітей-аутистів з України, намагаємось зробити все, щоб полегшити нашим дітям життя. Для цього розробляємо цикл програмного забезпечення для полегшення соціалізації наших дітей та їх спілкування зі світом. Найкраще зараз для цього підійшла б комп'ютерна програма, яка об'єднувала б у собі завдання моторної, вербальної та пантомімічної діяльності, а планшет став би засобом розвитку тактильної форми.
Я є одним із розробників програми. Ми плануємо розробити декілька блоків програм для телефонів і планшетів, які працюватимуть на платформах android та iOS.

Перша і основна програма для альтернативної комунікації, такзваний додаток «Балакунчик». Це штучний замінник мови для людей з проблемами мови, або тих, у кого вона малозрозуміла. Полягає вона в тому, що дитина, за допомогою карток повсякденних дій та предметів будує речення. Одним кліком, по черзі, обиратиме необхідні піктограми, які ілюструють кожне слово з її бажання. Так можна буде зрозуміти, що саме хоче сказати людина. Планується, що перша версія даної програми матиме 1000 слів. Також буде можливість вибрати кольорові або чорно-білі піктограми (чорно-білі кращі для розуміння аутистам).
Ми плануємо розробити одразу 2 версії – українську і російську. В українській буде можливість вибору голосу диктору: жіночий, чоловічий, або дитячий.
Також, ми беремо до уваги особливості мови, до прикладу, відміни, щоб речення звучало якомога прийнятнішим. Програма для альтернативної комунікації розрахована на людей, які мають: аутизм, ДЦП, алалію, афафцію, анартріт, синдром Дауна, інсульт та ін.

Друга програма спрямована на вивчення навколишніх, оточуючих дитину речей. Дитина вибирає тематику і натискаючи піктограми, чує як воно називається, спочатку по літерах, а потім – повне слово. Це допоможе не лише вивчати слова, але й навчитися правильно його будувати з літер. Аутисти бачать світ картинками і тому вони не розуміють, що кожне слово складається з літер, для них кожне слово це окрема картинка.

Третя програма — це гра, яка навчатиме правилам поведінки та реакції на суспільство. Перед дитиною послідовно з’являються картинки з зображенням поведінки, які вона повинна викласти у логічному порядку. Гра також показує певну дію, а дитина повинна вибрати картинку з зображенням картинки з вірною реакцією.
Дані програми розраховані на дітей з аутизмом, затримкою розвитку і синдромом Дауна.
Розробляючи програми ми консультуємось зі спеціалістами з України і Європи. Все програмне забезпечення буде безкоштовним. Та для того, щоб його розробити потрібні кошти. Насамперед для залучення спеціалістів для розробки програмного забезпечення, також — для розробки піктограм, малюнків і професійного запису слів.
Ідею розробки програмного забезпечення підтримують батьки дітей-аутистів, дітей з ДПЦ, синдромом Дауна і затримкою розвитку. Аналогів цих програм на українській і російській мові не має.
Розробники звертаються до усіх небайдужих допомогти фінансово, щоб дана програма була безкоштовною для сімей, які здебільшого не мають великих статків на платні спеціалізовані програми.
 

Хто розуміє важливість розробки і має бажання допомогти, зробити це можна за рахунками, або зв'язатися особисто:

Номер картки ПриватБанку:

5168 7556 1674 5895 (карточка використовується лише для цього проекту)

Тулюк Артем Валерійович

email: [email protected]

телефон: +38098-335-13-05

 

Коментарі:

МРТ КТ Хмельницький 18.05.2017 22:54

https://xn----ttbeqkc.xn--j1amh/ Медичний центр МРТ КТ Ультрадіагностика 0671200165 або 654065

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую