ye-logo.v1.2

Хмельничан запрошують подивитися документальне кіно у кінотеатрі імені Т.Шевченка

Афіша 1953

Усі охочі зможуть побачити прекрасну документалістику від Дзиґи Вертова, Сергія Буковського й Олександра Коваля.

Цієї п'ятниці, 31 липня, у Хмельницькому показуватимуть документальне кіно. У кінотеатрі імені Т.Шевченка всі охочі зможуть побачити фільми “Ентузіязм: симфонія Донбасу” Дзиґи Вертова, “Гамлет з хеппі-ендом” Олександра Коваля та “Живі” Сергія Буковського.

Кінотвір Дзиґи Вертова, відомий під двома назвами – “Ентузіязм” та “Симфонія Донбасу”, - стрічка 1930 року. Це перший український звуковий фільм, у якому реальні промислові та буденні звуки слугували створенню музичного образу, а не лише ілюстрації візуального ряду, що гаряче – у своїх теоретичних викладках – обстоював Дзиґа Вертов.

Фільм “Гамлет з хеппі-ендом” 2002 року, режисера Олександра Коваля, розповідає про лікування мистецтвом, а саме методом “Психодрами” у Львівській обласній клінічній психіатричній лікарні. Головна його ідея – замислитись про нас, нормальних, про наше життя і вчинки у “нормальному” світі.

Герої фільму “Живі” Сергія Буковського були дітьми, коли у їхніх батьків відібрали все. Голодомор 1932-33 років забрав життя мільйонів українців. То була трагедія народу, що жив і працював на найродючіший у світі землі. Про це знали у світі й тоді, у ті часи – надсилали повідомлення своїм урядам дипломати, писав про це молодий британський журналіст Гарет Джонс, життя якого обірвалось несподівано і трагічно.

Хмельничан та гостей міста запрошують на документальне кіно до кінотеатру імені Т.Шевченка 31 липня на 22:00 годину. Вхід: 25 гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую