ye-logo.v1.2

До Хмельницького на велосипедах приїхали бійці АТО, які збирають кошти пораненим військовим

Допомога 2735
Учасники благодійного велопробігу приїхали до Хмельницького
Учасники благодійного велопробігу приїхали до Хмельницького. Фото: автора

Учасники благодійного велопробігу вирішили проїхати на велосипедах близько двох тисяч кілометрів, як знак єднання Сходу і Заходу країни.

Стартували велосипедисти 16 липня у місті Чоп. З тих пір двоє активістів, які є учасниками бойових дій у зоні АТО, щодня долають близько півсотні кілометрів на своїх “залізних конях”. У кожному місті до них долучаються охочі взяти участь у благодійному велозаїзді “Захід-Схід”. Основна мета пробігу: благодійний збір коштів пораненим військовим та родинам загиблих.

Організатори велопробігу Костянтин Самчук та Олександр Панченко ще два місяці тому самі служили в зоні проведення антитерористичної операції. Зараз бійці демобілізовані, проте не припиняють допомагати своїм товаришам по службі.

“Я особисто вперше подорожую велосипедом на таку далеку відстань. Ідея прийшла ще півроку тому, стоячи на блокпості. З товаришами говорили про велосипеди, виготовлені для людей з обмеженими можливостями. Організувавши цей велопробіг, ми хотіли показати, що навіть з обмеженими фізичними можливостями можна вести активний спосіб життя. У нас є триколісний велосипед, який пристосований спеціально для людей з обмеженнями, - говорить Костянтин Самчук. - Крім того, у кожному місті ми збираємо гроші на лікування поранених бійців та родинам загиблих”.

Благодійний велопробіг триватиме протягом сорока днів

За словами активістів, поки що грошей вони зібрали зовсім не багато. “Люди неактивно долучаються. Але сподіваємося що до кінця велопробігу про нас більше дізнаються, - каже Олександр Панченко. - Деякі підходять до нас, цікавляться чим ми займаємося, хтось долучається до велопробігу. Ми ночуємо в пожежних частинах, всім необхідним нам допомагають люди”.

З Хмельницького учасники велопробігу відправлятимуться 30 липня о 5 годині ранку біля стадіону “Поділля”. До них вже вирішили приєднатися двоє хмелльницьких велосипедистів. “Я ще не знаю, яку відстань зможу проїхати разом з Олександром та Костянтином. Все залежатиме від моїх особистих справ. Поки що планую доїхати з ними до Летичева”, - розповідає хмельничанин Микола Кулик.

З питань участі звертатися до організатора Костянтина Самчука – тел: 066-687- 20-10, ел.адреса: [email protected].

Реквізити для допомоги: ПриватБанк 4149 6258 0110 9016 (Самчук Костянтин Володимирович)

Фінішуватимуть велосипедисти 24 серпня у місті Мелове, що на Луганщині

Підтримати активістів сьогодні прийшли також хмельницькі волонтери
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую