ye-logo.v1.2

Екс-тренер хмельницького «Динамо» очолив жіночу збірну України з футболу

Спорт 2435
Володимир Рева, який працював у хмельницьких футьбольних клубах Поділля та Динамо, відтепер тренує національну жіночу збірну України з футболу
Володимир Рева, який працював у хмельницьких футьбольних клубах Поділля та Динамо, відтепер тренує національну жіночу збірну України з футболу. Фото: fcpodillya.km.ua

За словами Володимира Реви, у нього на «олівці» є декілька футболісток із Хмельниччини, які можуть захищати честь України.

Володимира Реву й досі згадують хмельницькі вболівальники. Щоправда, не про його роботу в 2000 році, коли він допомагав Віктору Муравському тренувати хмельницьке «Поділля», а вже як про наставника хмельницького «Динамо». У 2009 році «динамівці» виступали в другій лізі чемпіонату України з футболу, і Володимир Рева зміг підняти команду з дна турнірної таблиці. Та за тур до фінішу першості пішов за власним бажанням. І ось, днями, він став головним тренер жіночої збірної України з футболу.

- Володимире Сергійовичу, як ви взагалі потрапили до жіночого футболу?

- Все сталося випадково. В грудні минулого року я мав очолити запорізький «Металург», але в останню мить керівництво клубу передумало.  А тим часом у Федерації футболу України оголосили конкурс на посаду наставника дівочої збірної України віком до 15 років. Знайомі з федерації порадили мені спробувати взяти участь. Я погодився і виграв конкурс, очолив команду та чотири місяці її тренував. Провели турнір у Калуші Івано-Франківської області, зіграли два матчі зі старшими дівчата, яких обіграли. А потім головний тренер національної збірної пішов у відставку й оголосили черговий конкурс. Було п’ять кандидатів, а переміг, як ви вже зрозуміли, я. Ось так воно якось вийшло. Ніколи не кажи ніколи (сміється – прим.авт.).

- Але ж жіночий футбол – це не чоловічий! 

- У мене є досвід роботи з дівчатами. Я, коли залишив Хмельницький, як ви знаєте, очолив футбольну академію «Скали» з Моршина. У нас там було жіноче відділення. Тому, що таке дівчата та жіночий футбол, я це добре знаю, бо займався цим протягом трьох років. І наші дівчата тоді виграли змагання в першій лізі. Тому розуміння, як працювати з футболістками, маю.

- А, що можете сказати про жіночий футбол у Хмельницькій області?

- Натякаєте, що я нічого не знаю? Є на Хмельниччині команди, які нещодавно були на турнірі в Калуші. І одна дівчина є кандидатом до збірної U-15. Так що, повірте, футболістки з Хмельницької області також є в мене, як то кажуть, на олівці. Стежу за багатьма, які можуть найближчим часом підсилити національну збірну України.

- Попереду на нашу збірну очікує відбір на чемпіонат Європи 2017 року. Вже знайомі з суперницями?

- 22 жовтня граємо з румунками, а 27 жовтня – зі збірною Франції. Обидва матчі пройдуть на «Львів-Арені». Ще в нашій групі збірні Албанії та Греції.  Кращі дві команди групи і гратимуть на чемпіонаті Європи.
 
- І, яку збірну можна назвати фаворитом групи?
 
- Нашу!
 
- Це ви з оптимізмом промовили. Але, якщо серйозно, реалістичніше, яка команда?
 
- Реалістично? Перед стартом в усіх команд шанси рівні.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую