ye-logo.v1.2

Військова прокуратура затримала на хабарі офіцера хмельницького військкомату

Кримінал 2603
Військовослужбовця затримано та йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину
Військовослужбовця затримано та йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Фото: depo.ua

За 700 доларів військовослужбовець пообіцяв допомогти “відкосити” від призову.

Офіцер відділу комплектування Хмельницького об’єднаного міського військового комісаріату отримав 700 доларів, пообіцявши чоловікові допомогти за ці гроші уникнути призову на військову строкову службу. Про це повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону України.

"Військова прокуратура спільно із працівниками управління протидії злочинності у сфері економіки обласного управління МВС задокументовали факт отримання неправомірної вигоди у розмірі 700 доларів США", - йдеться в повідомленні.

Військовослужбовця затримано та йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Наразі вирішується питання про обрання офіцерові запобіжного заходу – тримання під вартою та відсторонення від посади.

Нагадаємо, днями військова прокуратура вже повідомляла про затримання на хабарі працівника Кам'янець-Подільського військкомату, а у прес-службі СБУ розповіли, що працівник одного з військкоматів Хмельниччини вимагав 500 доларів за ухилення від мобілізації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую