ye-logo.v1.2

У поштових відділеннях Хмельниччини з'являться нові послуги та якісне обслуговування

Суспільство 4302
На фото: виконувач обов
На фото: виконувач обов'язків генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук (праворуч) та керівник хмельницької дирекції Олег Барчишен (ліворуч). Фото: Володимира Гординського

Такі завдання працівникам підприємства ставить виконувач обов'язків генерального директора Ігор Ткачук.

Посилення безпеки на підприємстві, запобігання корупції, модернізація відділень та удосконалення сервісу обслуговування — першочергові завдання Укрпошти, яка сьогодні впевнено рухається на шляху до лідерства в Україні за якістю надання послуг. Попри нещодавнє скрутне становище, підприємство намагається вирішити проблеми, розвиватися, впроваджувати нові послуги. Вже є перший результат роботи нового керівництва: Укрпошта, мережа якої складає майже 12 тисяч відділень, перестала бути збитковою та підписує договори про співпрацю з іншими країнами.

Виконувач обов'язків генерального директора Укрпошти Ігор Ткачук завітав до Хмельницького на зустріч із керівником регіональної дирекції Олегом Барчишеним та її колективом. Ігор Віталійович розповів про плани розвитку підприємства на найближчі роки. За його словами, майбутнє Укрпошти за корпоратизацією, але без права приватизації. Це потрібно для того, щоб самостійно приймати рішення, до прикладу, змінити тарифи, робити знижки, підлаштовуватись під ринок. Ігор Віталійович уже відвідав понад десять областей, проте зауважує, що мета його візиту — познайомитись і поспілкуватись з колективом, а не перевіряти.

“Мене запевняли, що Укрпошті залишилось недовго існувати. Але зараз це питання вже не стоїть. Перспективи підприємства — величезні, Укрпошта закрила два квартали з прибутком. Ми можемо заробляти усі разом до 100 мільйонів гривень в рік, але коли кожен виконуватиме свої обов'язки і нестиме персональну відповідальність за зроблене. Завдяки автоматизації робочих міст, впровадженню нових послуг можна зробити підприємство лідером в Україні, а для цього треба працювати цілим колективом”, - сказав Ігор Ткачук.

За словами керівника підприємства, Укрпошта стоїть на рівні зі світовими лідерами. Кількість кореспонденції, яка не доставляється, приблизно така ж як у Європі, але суттєво гірший сервіс і послуги.

“Я розумію, люди не задоволені, бо зарплата невелика, тут не до посмішок. Але вона і не стане більшою, якщо не зміниться якість послуг. До прикладу, ринок електронної комерції — ніша, де Укрпошта не представлена. Якщо це змінити, доходи зростуть в рази, - говорить Ігор Віталійович. - Ми не надаємо і 50% фінансових послуг, які можемо надавати. По-перше, через відсутність відповідного програмного забезпечення, по-друге, бо ні в кого раніше не було бажання це робити, і ніхто цим не займався. Реальна недостача компютерної техніки — 15 тисяч. Це десятки мільйонів доларів. Нині ведуться переговори про те, щоб отримати комп'ютери безкоштовно. Ми повинні автоматизувати усі робочі місця. Не знаю, чому таке завдання не стояло раніше з часів незалежності. Підприємство ж завжди було прибутковим, збитковим воно чомусь стало лише останнім часом”.

Одним із найголовніших завдань Укрпошти виконувач обов'язків генерального директора визначив посилення безпеки. Наразі спільно з СБУ на підприємстві вже розробили спеціальну програму, яка дозволить убезпечити працівників від нещасних випадків чи нападів злочинців.

“Тут раніше навіть не було поняття — безпека на підприємстві. Але ми перевозимо великі суми грошей, зараз погіршується економічна ситуація в країні, політична - зовсім не стабільна, на руках у людей багато зброї. Тому уже створена програма з безпеки. СБУ розробила положення, після змін і доопрацювань їх розглядатиме Рада директорів. До програми входить закупка бронежилетів та боєприпасів, навчання на стрільбищах, відеоспостереження, тренінги”, - пояснив Ігор Ткачук.

Як він зауважив, нині тривають зміни у структурі генеральної дирекції, кількість якої з 411 осіб потрібно скоротити до 280. Те ж буде відбуватися в регіонах. Мають залишитись лише ті люди, які хочуть працювати і приносити підприємству користь. Керівник наголосив, що ніхто не буде скорочувати листонош і операторів, а навпаки: їх мають забезпечити роботою. Попри проблеми бюрократії та корупції на підприємстві, Ігор Ткачук відзначив великий потенціал Укрпошти. Він переконаний, що зовсім скоро працівники матимуть достойну зарплатню, а робота на підприємстві вважатиметься однією із найпрестижніших в країні.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую