ye-logo.v1.2

Легкоатлетичний чемпіонат України: «золоті» та «срібні» подоляни

Спорт 2291
Марина Бех, якій лише 20 років, стала чемпіонкою України серед дорослих у секторі стрибків у довжину
Марина Бех, якій лише 20 років, стала чемпіонкою України серед дорослих у секторі стрибків у довжину. Фото: vk.com

Успіх Олександра Корчміда продовжили ще двоє легкоатлетів із Хмельниччини

 У Кіровограді триває дорослий чемпіонат України з легкої атлетики. Якщо в перший день змагань скарбничка збірної Хмельницької області поповнилася однією нагородою - у секторі стрибків із жердиною Олександр Корчмід став чемпіоном України, то сьогодні ще двоє спортсменів здобули медалі.

Вперше чемпіонкою України серед дорослих стала 20-річна Марина Бех, яка змагалася в секторі стрибків у довжину. «Я радий такому успіху, але, водночас, засмучений, - телефоном із Кіровограду журналісту газети «Є» заявив тренер спортсменки Вадим Крушинський. – Адже Марина не змогла виконати норматив на  чемпіонат світу! Хоча, насправді, в передостанній спробі стрибнула за 6 метрів 80 сантиметрів, але… заступ і спроба неврахована. Сьогодні в Марини було багато помилок, тому такий результат. Тепер думаємо, на які б ще змагання поїхзати, щоб отримати «перепустку» на першість світу. На жаль, часу обмаль. Тому знайти якийсь старти доволі важко».
Марина Бех до останньою своє спроби була поза п'єдесталу пошани. І лише в шостій спробі стрибнула на 6 метрів 60 сантиметрів, вигравши в Марина Твердохліб (6,55 метрів) із Донецька та Крістіни Грішутіної з Києва (6,51 метрів), які на 4 та 3 роки старші за Бех відповідно.
Ще одну нагороду здобув Олег Каяфа, який в бігу на 1500 метрів на фініші був другим. Максим Якимчук, який разом із Каяфою біг на цій дистанції, посів 8 місце.
У другий день змагань могли «зачепитися» за нагороди ще двоє легкоатлетів із Хмельниччини. Але… Віталій Капітанець у бігу на 3000 метрів із перешкодами фінішував п’ятим, а Вікторія Калюжна на дистанції 1500 метрів програла «бронзі» лише 2,25 секунди, посівши четверте місце.
Завтра – останній день на  чемпіонаті України. І подоляни матимуть ще нагоду здобути нагороди.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую