ye-logo.v1.2

Унікальні описи Старокостянтинівського повіту в подарунок

Історія 3342
Саме завдяки таким документам люди можуть відновити свій родовід
Саме завдяки таким документам люди можуть відновити свій родовід. Фото: 1miska.com.ua

Старовинні документи, датовані 1898 роком, привіз настоятель храму з села Давидівка Володар-Волинського району Житомирської області.

 «В 1960-роки церква у нашому селі була напівзруйнована. Минулого року ми святкували 130-річчя храму, і я знайшов колони від іконостасу на горищі. І в одній із колон знаходились ці документи. Я не знаю, з якого це журналу. Це звіт про Старокостянтинівський повіт за 1898 рік», - зауважив під час передачі документів отець Миколай, слова якого наводить «Перша міська».
Також священик зауважив, що у цих документах згадується чимало прізвищ жителів Старокостянтинівського повіту. Тож нащадки цих людей саме завдяки цим документам можуть відновити свій родовід.«Нехай буде для історії, можливо, хтось знайде своїх родичів», - сказав священик Миколай.
У цьому звіті згадано до  50 прізвищ жителів села Сковородки, Немирівці, Новоселиці. Також у документі згадане Старокостянтинівське казначейство, безкоштовна бібліотека, крім того, є опис-характеристика тогочасного суспільства.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую