ye-logo.v1.2

Найгірше виконує завдання з мобілізації Дунаєвецький район, - воєнком

Суспільство 3857
Воєнком: "Якщо загострення конфлікту не буде, то цього року шоста хвиля буде останньою"
Воєнком: "Якщо загострення конфлікту не буде, то цього року шоста хвиля буде останньою". Фото: автора

До війська планують призвати понад 2000 осіб з нашої області.

Хмельниччина займає друге місце у країні за виконанням плану з мобілізації після Вінницької області. За словами обласного військового комісара полковника Сергія Присяжнюка, на сьогодні уже мобілізували близько 1500 подолян, з них 101 офіцер запасу. Шоста хвиля мобілізації завершиться 17 серпня, усього ж до війська планують призвати понад 2000 осіб з нашої області. Проте, як відзначає воєнком, чоловіки в армію не поспішають.

“Військовозобов'язані різними методами ухиляються від виконання конституційного обов'язку. В області є понад 40 сільських рад, де нікого взагалі не призвали. Багато керівників підприємств і держустанов не ведуть облік і приховують працівників від мобілізації, - каже Сергій Присяжнюк. - Я хочу пояснити, що усі військові комісари отримали завдання не призивати більше 30% особового складу підприємств різних форм власності. Ми погоджуємо з керівниками те, щоб залишати незамінних на роботі”.

Під час шостої хвилі мобілізації за усіма показниками найбільше відстає Дунаєвецький район, який впродовж попередніх черг був одним із найкращих та має один з найбільших мобілізаційних ресурсів. А от Віньковецький і Новоушицький райони план виконали на 100%.

“Погано виконують завдання Деражнянський, Старокостянтинівський і Кам'янець-Подільський військкомати. Але, думаю, ситуацію ми виправимо”, - вважає воєнком.

Військовий комісар запевняє, що проблем із наданням статусу учасника бойових дій немає. Наразі відповідні посвідчення отримали 284 військовослужбовці.

Чи чекати мешканцям Хмельниччини наступної хвилі мобілізації, Сергій Присяжнюк не береться говорити. Каже, що це залежатиме від ситуації на Сході країни. Якщо конфлікт не загостриться, то цього року шоста хвиля буде останньою.

Нагадаємо, у липні журналісти газети “Є” на власні очі бачили, як виконують план із мобілізації на Хмельниччині.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую