ye-logo.v1.2

Головний тренер збірної України з футзалу переглянув гравців «Спортлідера+»

Спорт 1746
Роман Ковальчик, головний тренера Спортлідера+ турнір в Одесі називає хорошим уроком для його команди
Роман Ковальчик, головний тренера Спортлідера+ турнір в Одесі називає хорошим уроком для його команди. Фото: автора

Про це газеті «Є» розповів наставник хмельницької команди Роман Ковальчик.

Футзальний клуб із Хмельницького повертається з Одеси, де намагався здобути кубок «Чорного моря». Але в останньому турі змагань, «Спортлідер+» несподіванно програв аматорському колективу «МКВ» з Одеси з рахунком 6:2. І, замість першого місця, яке прогнозували команді багато хто з фахівців, хмельничани посіли лише третє. «Срібло» дісталося «МКВ», а переможцем став «Титан-Зоря» з Покровського, який виперелив хмельничан лише на одне очко.

Єдиною втіхою стало те, що голкіпер «Спортлідера+» Богдан Тимощук був визнаний кращим воротарем турніру. Як же «бронзу» в Одесі сприйняли в команді? Про це ми запитали головного тренера Романа Ковальчика.

- Дуже засмутилися, що не виграли турнір в Одесі?
 
- Загалом, так. Ми, як я вже говорив, їхали з завданням, яке завжди стоїть перед нами – виграти. Де б ми не грали, завжди будемо старатися перемогти. Але, відверто кажучи, в Одесу їхали не стільки, щоб стати переможцями, а пограти, подивитися хто на що здатний, як витримує малюнок гри, як ми можемо комбінувати тощо.
 
- І, який висновок?
 
- Закономірно, ми багато чого ще не можемо, бо команда «розбита». Не вистачає зіграності, багато помилок. Якби сьогодні виграли чи зіграли б внічию, посіли б перше місце. Але психологічно хлопці себе переоцінили. Якщо команда суперник виступає в першості міста Одеси, все одно на неї слід налаштовуватися. Можна два тайми бити по воротах і програти. Думаю, це хороший урок для гравців і для мене також. Взагалі скажу, що спочатку наша участь на цьому турнірі не розглядалася, але потім президент клубу погодився, бо розуміє, що нам потрібні такі змагання.
 
- Після поразки від «МКВ», як почуваються гравці «Спортлідера+»
 
- Вони дуже засмучені. Але це, повторюся, дуже хороший урок, з якого потрібно зробити правильні висновки. Він дав нам багато чого, вказавши, в якому напрямку слід рухатися, оскільки в нас багато молоді, яка грала за «Спортлідер-2» та «Спортлідер-3». Вони себе непогано проявили, був на грі головний тренер збірної України Олександр Косенко, який взяв багатьох собі «на олівець».
 
- Вже з 14 по 16 серпня в Хмельницькому пройде «Кубок свободи». Чи можуть вболівальники «Спортлідера+» розраховувати на те, що вже наступного тижня вони побачать в складі команди якихось нових гравців?
 
- Гратимемо тим складом, яким виступали в Одесі. Але він буде дещо змінений. Перетасуємо четвірки, бо ми будемо шукати найкращі варіанти, бо в нас немає стабільних визначених четвірок. Вже по поверненню з Одеси одразу ж починаємо трохи щось змінювати, бо кардинально змінитися часу немає. Та й тренування це одне, а ігри – зовсім інше.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую