ye-logo.v1.2

Чому “гаряча” антикорупційна лінія Хмельниччини мовчить?

Суспільство 2738

Додзвонитись до «контактів довіри» з питань хабарництва виявилось не так вже й просто.

На сайті Хмельницької облдержадміністрації ще вчора, 10 серпня, з'явилось повідомлення про “гарячу” телефонну лінію, де мешканців області закликають повідомляти про порушення Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”. Журналістка газети “Є” вирішила дізнатись, чи насправді можна отак просто повідомити про випадки хабарництва.

За вказаними номерами телефонів додзвонились до “сантехніків”, у приватну квартиру і, зрештою, до правоохоронця. Як виявилось, стаціонарні “контакти довіри” не діють, оскільки людина, яка мала відповідати на дзвінки, перебуває у відрядженні в зоні АТО. А за мобільним номером відповідає не хто інший як працівник СБУ.

“На сайті ОДА розміщені номери довіри правоохоронних органів. Якщо громадянин вважає, що його законні інтереси порушені, наприклад, вимагається хабар, можна зателефонувати, я приймаю дзвінок. Мобільний номер саме для того зазначено, щоб усі могли додзвонитися. А стаціонарний ми дійсно не перевірили, дякуємо, що повідомили”, - каже відповідальний співробітник спецпідрозділу управління СБУ у Хмельницькій області Роман Дончака.

Правоохоронець додає, що система цих телефонів створена для того, щоб документувати можливі факти вимагання хабарів зі сторони посадових осіб. Коли особа повідомляє про корупцію, бажано називатися, проте анонімні повідомлення також прийматимуться.

Після нашої розмови з правоохоронцем номер телефону “гарячої” лінії виправили. Тому, якщо Вам дійсно відомі факти корупції, звертайтесь за телефонами: (0382) 69-85-35, (067) 367-70-77, (067) 380-28-03. Телефонувати можна щодня, крім вихідних, бажано у робочий час.

Про те, як ми дзвонили на “гарячу” антикорупційну лінію, дивіться у наступному відео.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую