ye-logo.v1.2

У Хмельницькому шукають інвесторів для будівництва сміттєпереробного заводу і розширюють звалище відходів

Суспільство 2897
У місті намагаються запровадити роздільний збір сміття
У місті намагаються запровадити роздільний збір сміття. Фото: автора

Міський полігон побутових відходів переповнений, через це його можуть закрити.

На Хмельницькому міському сміттєзвалищі, якому майже 60 років, накопичено 3,5 мільйонів тонн сміття. Наразі полігон твердих побутових відходів, площею 8,88 гектара, переповнений. Комунальники намагаються розширити його межі, поки у місті ніяк не збудують сміттєпереробний комплекс. Про це сьогодні, 12 серпня, повідомив депутатам міської ради начальник управління житлово-комунального господарства Віктор Чапайда.

“Комунальне підприємство “Спецкомунтранс” скуповує прилеглі земельні ділянки у приватних осіб та розширює площу для обслуговування сміттєзвалища. Уже викуплені ділянки 1,1 га, а також готові документи на землю, площею 4,82 га, яка виділена на розширення полігону”, - зазначив Віктор Чапайда.

Він нагадав, що у рамках Національного проекту “Чисте місто” у Хмельницькому мають збудувати сміттєпереробний завод. Підприємство, яке розробляло техніко-економічне обгрунтування комплексу, виграло тендер ще 2011 року. Розробкою цього проекту займалось публічне акціонерне товариство “Комфорт-сервіс”. Вартість робіт — 4 мільйони 750 тисяч гривень. До сьогодні тривають пошуки інвесторів.

“За час моєї роботи на посаді виконувача обов'язків міського голови з'являлося уже більше 20 інвесторів, всім було запропоновано брати участь у проектуванні заводу. Жоден з них роботи не розпочав”, - додав Костянтин Чернилевський.

Тим часом у місті намагаються запровадити роздільний збір сміття: встановлюють контейнери для пластикових і скляних пляшок. Як відзначають комунальники, це дало позитивний ефект, бо населення ініціативу підтримало.

Нагадаємо, сміттєпереробний комлекс збираються збудувати і в Нетішині.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую