ye-logo.v1.2

На Хмельниччині підприємці-спрощенці спрямували до казни понад 150 мільйонів гривень

Економіка 1760
99 мільйонів гривень – це внесок громадян-підприємців
99 мільйонів гривень – це внесок громадян-підприємців. Фото: molbuk.ua

Спрощену систему оподаткування уже обрали майже 40 тисяч підприємців.

З початку 2015 року платники податків Хмельницької області, які застосовують спрощену систему оподаткування, сплатили до бюджету понад 153 мільйони гривень єдиного податку. Минулоріч сплачена спрощенцями сума була значно меншою - 121 мільйон гривень.

Фахівці регіонального представництва фіскальної служби відзначають, що із загальної суми єдиного податку, сплаченого до місцевих бюджетів за сім місяців цього року, 99 мільйонів гривень – це внесок громадян-підприємців. Решта припадає на юридичні особи.

За даними обласної фіскальної служби, станом на 1 серпня поточного року спрощену систему оподаткування обрали майже 40 тисяч суб’єктів підприємництва області.

Нагадаємо, що з 1 січня 2015 року набрали чинності зміни щодо спрощеної системи оподаткування. Збільшено поріг граничного доходу для перебування в певній групі, знижено ставки єдиного податку. Окрім того, замість чотирьох груп платників єдиного податку-фізичних осіб залишилось три – платники єдиного податку третьої та п'ятої груп, які перебували на обліку в контролюючих органах до 1 січня 2015 року, вважаються платниками єдиного податку третьої групи. Щодо юридичних осіб, то вони можуть обрати 3 групу, і сплачувати 2 або 4 відсотків з виручки (залежно від того це платник ПДВ чи ні).
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую