ye-logo.v1.2

На захисний одяг для хмельницьких рятувальників виділили з бюджету майже 900 тисяч гривень

Суспільство 1999
Перевіряли, чи пропускає одяг воду
Перевіряли, чи пропускає одяг воду. Фото: прес-служби обласної ДСНС

Все обмундирування відповідає європейським стандартам.

Уперше у Хмельницькому начальники караулів, командири відділень та рядові вогнеборці взяли участь у дотендерній процедурі закупівлі захисного одягу, пожежних рукавів та касок. Як повідомили рятувальники, на це обмундирування з бюджету міста виділили майже 900 тисяч гривень.

Надзвичайникам, які з власного досвіду знають, що безпечний спецодяг повинен надійно захищати від вогню, високих температур, хімічних і механічних впливів, протистояти несприятливим кліматичним умовам, запропонували його обирати з-поміж п’яти виробників і українських, і закордонних. Головні критерії - якість і ціна. Вартість одного комплекту захисного одягу коливається від 2800 гривень до 5600 гривень (Білорусія).

«Все обмундирування відповідає європейським стандартам. Наразі проводиться дотендерна процедура, під час якої рятувальники мають надати свої пропозиції щодо якості представлених виробів. Незабаром відбудеться прозора закупівля через інтернет-ресурс», - зазначили у прес-службі рятувальників.

Як розповів старший прапорщик цивільного захисту Анатолій Бартун, у «бойовках» рятувальникам доводиться працювати і в мороз, і в спеку, тож від добротного одягу зазвичай залежить якість та швидкість ліквідованих надзвичайних подій, а найголовніше – безпека самих бійців.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую