ye-logo.v1.2

Центр Хмельницького перекрили протестувальники

Суспільство 4085

На перехресті вулиць Соборної та Проскурівського Підпілля люди перекрили рух автомобілів.

Вони протестують, як самі стверджують, проти “незаконної забудови, яка ведеться біля магазину “Діамант”.
Навколо магазину ювелірних виробів і справді вже тривалий час височіє зелений паркан. Однак власник, депутат Хмельницької міської ради Валерій Буяновський, переконує: це йде реконструкція, а не будівництво.

12:20 Рух транспорту по вулиці Соборній відновлено. 

12:18 Андрій Капура стверджує, що в телефонному режимі домовився з Валерієм Буяновським призупини проведення робіт, а зараз просить людей припинити протест і розблокувати дорогу. 

12:10 Приїхав заступник мера Андрій Капура, пропонує людям винести ініціативу на розгляд сесії міської ради, яка відбудеться 26 серпня. До того часу, пропонує чиновник, домовиться з забудовником, щоб той призупинив роботи.

12:00 Протестувальники на вмовляння правоохоронців не погоджуються і продовжують ходити по пішоходному переходу. Якщо ви плануєте їхати до центру, виберіть інший шлях :)

11:50 На місце події прибув в.о.начальника Хмельницького міського відділення МВС Валерій Онісьєв. Він пропонує людям розблокувати рух транспорту, пройти до приміщення міськвиконкому і там перевірити законність проведення реконструкції.

11:05 “З усіх людей, які сьогодні перекрили рух транспорту, лише семеро — жителі цього будинку. Хто ці решта людей, які прийшли, мені невідомо”, — каже Валерій Буяновський.
Власник також зазначає, що невідомі молодики вже встигли пошкодити паркан, яким обгородили територію, на якій будуть проводити роботи.  

За його словами, усі необхідні для ведення робіт документи у нього є, а якщо хтось із людей має якісь претензії - нехай йде до суду, бо "ми живемо у цивілізованому світі". 

Протестувальники ж кажуть, що серед них є щонайменше два десятки мешканців будинку, а решта людей ті, хто прийшов їх підтримати.

Паркан навколо магазину "Діамант" височіє від суботи, 15 серпня

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую