ye-logo.v1.2

Радник Міністра юстиції приїхав на Хмельниччину перевірити роботу ЦНАПів

Суспільство 3180
Ігор Алексєєв (праворуч) та Віктор Худняк
Ігор Алексєєв (праворуч) та Віктор Худняк. Фото: автора

В умовах децентралізації кошти за послуги ітимуть не в державний бюджет, а в місцевий.

Центр надання адміністративних послуг Хмельницького – один з найкращих в Україні. За перше півріччя до нього звернулися близько 90 тисяч відвідувачів. Про це заявив радник Міністра юстиції України Ігор Алексєєв, який перебуває з робочим візитом на Хмельниччині.

«Мета мого приїзду - інспектування в області органів юстиції, зокрема те, як вони впроваджують урядові ініціативи, які реалізовуються по всій країні. Уже встиг побувати у хмельницькому ЦНАПі, планую відвідати Центри у Кам’янці-Подільському та Старокостянтинові», - пояснює Ігор Сергійович.

За словами Ігоря Алексєєва, залежно від регіону, ЦНАП об’єднує в собі понад сотню послуг і місцева влада сама зацікавлена, щоб реалізовувати ці ініціативи на місцях, адже всі кошти, в умовах децентралізації, ітимуть не в державний бюджет, а в місцевий.

«Фінансові ресурси залишатимуться на місцях. Це якраз мотивація працювати якісніше. Орієнтовно, після того, як функції Міністерства передадуться місцевій владі, Хмельниччина в рік отримає близько 70 мільйонів від роботи ЦНАПів», - каже радник Міністра юстиції.

Проте, як зауважує начальник управління юстиції в Хмельницькій області Віктор Худняк, у місті ЦНАП, на жаль, не ідеальний. Зокрема, не до кінця інтегровані послуги міграційної служби, через це черги, окрім того, приміщення – замале.

Як відзначає Ігор Алексєєв, перебуваючи на Хмельниччині, він має також перевірити, як працюють центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги. У нашій області таких чотири: Хмельницький, Кам'янець-Подільський, Старокостянтинівський та Шепетівський.

«Статистика така: з початку роботи центрів, тобто з 1 липня, в області за допомогою до них уже звернулися близько 250 людей. Тут працюють фахові юристи, а консультації можуть отримати не лише соціально вразливі категорії, а кожен, хто звертається», - наголошує Ігор Сергійович.

Радник Міністра запевняє, що робота таких центрів вже зарекомендувала себе якнайкраще, зокрема відсоток відмов від адвокатів наближається до нуля. Головна ж проблема – люди не знають про свої права, адже юридичні послуги тут абсолютно безкоштовні для малозабезпечених, учасників бойових дій, дітей-сиріт, біженців тощо.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую