ye-logo.v1.2

За службову недбалість посадовці Хмельницької АЕС відшкодують 23 мільйони гривень збитків

Кримінал 1804
Посадовців засуджено за службову недбалість
Посадовців засуджено за службову недбалість. Фото: xaec.org.ua

Позивні вимоги прокуратури підтримав апеляційний суд.

Трьох колишніх службових осіб відособленого підрозділу “Хмельницька атомна електрична станція” засуджено за зловживання службовим становищем, службове підроблення та службову недбалість, що спричинило тяжкі наслідки.

Як повідомляють у прес-службі прокуратури, посадовців визнано винними у тому, що внаслідок їхніх злочинних дій з державної власності за підробленими документами вибуло обладнання атомної станції на загальну суму понад 15 мільйонів гривень.

“Окрім того, всупереч встановленого порядку ведення договірної роботи на підприємстві, без обґрунтування цін на товарно-матеріальні цінності, матеріали та послуги, засудженими було укладено договір з ВГЦ «Піраміда», в результаті чого на ВП «ХАЕС» поставлені запчастини та матеріали за завищеними цінами. Це призвело до заподіяння шкоди інтересам держави в особі Хмельницької атомної електростанції на загальну суму більше 8,5 млн гривень”, - йдеться в повідомленні прокуратури.

Рішенням апеляційного суду 20 серпня позовні вимоги прокуратури задоволені в повному обсязі та стягнуто з колишніх посадовців ХАЕС 23,5 мільйона гривень спричиненої державі шкоди.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую