ye-logo.v1.2

Спеціальна комісія вирішуватиме, чи законно депутат міської ради будує магазин у Хмельницькому

Суспільство 3337
Депутат Хмельницької міської ради каже, що має усі дозволи на прибудову
Депутат Хмельницької міської ради каже, що має усі дозволи на прибудову. Фото: автора

Мешканці будинку, біля якого ведеться будівництво, виступили «проти» на сесії міської ради.

Проти забудови, що ведеться біля магазину «Діамант» на вулиці Соборній, власником якої є депутат Хмельницької міської ради Валерій Буяновський, виступили мешканці сусіднього будинку. Хмельничани, що живуть там, кажуть, що у депутата немає потрібних документів. Буяновський це заперечує. Під час сесії міської ради депутати вирішили, що з’ясувати, чия правда, має спеціальна комісія упродовж десяти днів.

«Серед усіх, хто проживає у будинку, більшість проти забудови. Люди обурені самоуправством і зареєстрували громадську ініціативу. Не проводились експертизи, які гарантують безпечність споруди. Цей «архітектурний шедевр» безумовно погіршить вигляд нашого будинку. Буяновський змінює план проекту, посуваючи стіну на п’ять метрів. Безумовно, мої спроби щось добудувати, потерпіли б фіаско. А у нас забрали не тільки прибудинкову територію, а й бомбосховище, яке перетворилось у ювелірний цех», - говорить секретар зборів мешканців будинку Оксана Казимір.

За її словами, мешканці будинку вимагають припинити незаконне, на їхню думку, будівництво. Якщо відмовлять, збираються звертатися до суду для захисту своїх прав.

Депутат міської ради Валерій Буяновський стверджує, що має «свіжі» підписи більшості мешканців будинку, які не заперечують проти будівництва магазину. Каже, що вже замінив сусідам всі комунікації, крім газу. Депутат запевняє, що фундамент і електролінія у прибудови будуть окремі, тому шкоди будинку не завдадуть.

«Експертизу ґрунту ми провели законно і ліцензійно. Стіну перенесли, щоб не закривати вікна, - каже Валерій Буяновський. – У мене є письмові підписи мешканців, нотаріально завірені. Загалом прибудова буде нижчою від рівня підлоги другого поверху. В бомбосховищі проведено світло вода, є туалет. Якщо, не дай боже, війна, ми відкриємо двері і мешканці будинку отримають тепле провітрюване приміщення», - говорить депутат.

Нагадаємо, мешканці будинку, де зводиться прибудова, у серпні перекривали рух автомобілів, протестуючи проти цього.
 

Коментарі:

Зоя Федорчук 28.08.2015 10:36

Це просто жахливо,що витворяють в місті наші депутати! Потрібно негайно всі ці так звані шедеври позносити,а їх всіх разом з тими,хто давав дозволи на таке неподобство-у вязницю з мільйонами штрафів за шкоду природі,здоров"ю та довкіллю!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую