ye-logo.v1.2

Хмельничанин очолить райдержадміністрацію в Одеській області

Політика 7154
Олесь Вітряний найближчим часом має офіційно очолити Балтську райдержадімністрацію
Олесь Вітряний найближчим часом має офіційно очолити Балтську райдержадімністрацію. Фото: автора

Пройшовши конкурсний відбір, громадський активіст чекає на розпорядження Президента, яке має з’явитися з дня на день.

Голова громадської організації «Комітет моніторингу органів влади» Олесь Вітряний пакує валізи. Невдовзі він має стати керівником Балтської районної державної адміністрації Одеської області.

«Подивився я ефір Савіка Шустера, на якому виступав голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі , - пригадує Олесь Вітряний. – Він тоді заявив, що всі, хто хочуть очолити районні адміністрації, можуть подати свої заяви, заповнивши певну форму. Що, власне, я і зробив. А потім, чесно кажучи, навіть забув, оскільки ніхто не телефонував, не писав. Але згодом з’ясувалося, що всі заяви йшли не на Одеську адміністрацію, а на столичні кадрові агенції, які проводили відбір. І приблизно через два тижні мені зателефонували з Києва та в телефонному режимі провели співбесіду. Потім ще одна, спілкування з комісією в Одесі, різноманітні тести тощо».

Під час однієї зі співбесід, як стверджує Олесь Вітряний, його розпитували навіть про те, чи є в нього гроші, за які він буде жити, оскільки зарплата в голови РДА невисока – 3200 чи 3500 гривень. «Мене спитали: «Ви розумієте, що вам не вистачатиме такої зарплати. То звідки будете додавати?». Я відповів - за власні заощадження, які заробив на попередніх роботах, - розповідає Олесь Анатолійович. - Коли працював заступником генерального директора «Стіомі-Холдинг», мав пристойну зарплату, а тому мав з чого відкладати. Дехто з мене сміється, що я їжджу на «Жигулі». Звісно, міг собі купити нормальну іномарку, але тоді б не мав заощаджень. А тому й досі їжджу на своєму «ВАЗі» і маю трохи грошей, щоб нормально жити».

Пан Вітряний не виключає того, що після офіційного призначення Президентом, у Балтській райдержадміністрації, окрім нього, працюватимуть ще хмельничани. А щодо розпорядження Петра Порошенка, то Олесь Анатолійович впевнений, що воно з’явиться з дня на день. «Адже мені вже сказали, що я, попри те, що поки немає офіційного документу про моє призначення, можу вирушати на Одещину та входити в курс справ району», - каже хмельничанин.

Нагадаємо, 35-річний Олесь Вітряний у 2006-2010 роках був депутатом Хмельницької обласної ради від «Нашої України – Народної самооборони», у 2005-2008 роках очолював управління у справах сім’ї, молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації.

Балтський район з центром у місті Балта розташований в північній частині Одеської області. Віддаленість районного центру (м. Балта) від міста Одеса 226 кілометрів, від залізничної станції Балта (с. Білине) – 7 км. В районі, за даними райдержадміністрації, налічується 42 населених пункти. Хоч виходу до моря в районі немає, проте є річки Кодима, Смолянка та Савранка, які належать до басейну Південного Бугу. В районі біля 80 невеликих водосховищ та водойм (загальна площа 825 га). Чисельність населення в Балтському районі складає на 1 грудня 2014 року 42143 осіб.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую