ye-logo.v1.2

Хмельницька область шоста в Україні по заборгованості зарплати

Економіка 2192
Середньомісячна заробітна плата штатних працівників за січень-червень по області становила 3096 гривень
Середньомісячна заробітна плата штатних працівників за січень-червень по області становила 3096 гривень. Фото: gazeta.lviv.ua

Станом на 25 серпня невиплачений борг із заробітної плати на Хмельниччині більше 9 мільйонів гривень.

У липні цього року найбільше заборгували зарплати перед працівниками спеціалізованої медико-санітарної частини у Нетішині. Як розповідають у прес-службі Хмельницької ОДА, сума цього боргу складає - 1616,5 тисяч гривень.

"Розпорядженням Кабінету Міністрів України міському бюджету Нетішина додатково виділено 22,5 мільйонів гривень коштів медичної субвенції на ліквідацію зазначеної заборгованості, - йдеться у повідомленні. - Проведена робота дала результат – протягом 8 місяців поточного року виплачено понад 5 мільйонів гривень боргів із заробітної плати".

Відсутня заборгованість із заробітної плати у Білогірському, Віньковецькому, Волочиському, Ізяславському, Красилівському, Новоушицькому, Старокостянтинівському, Старосинявському, Теофіпольському, Чемеровецькому та Шепетівському районах.

Проте, станом на 25 серпня цього року залишається не виплачений борг із заробітної плати по області у сумі 9,2 мільйона гривень на 31 підприємстві, у тому числі на 18 економічно-активних підприємствах – 5,5 мільйонів гривень 12 підприємствах-банкрутах – 3,6 мільйонів гривень та 1 економічно неактивному підприємстві – 98 тисяч гривень.

"В області затверджено уточнений графік погашення заборгованості із заробітної плати по підприємствах-боржниках, яким передбачено виплату понад 50% заборгованої заробітної плати у порівнянні до 1 травня цього року, - розповідають у прес-службі. - На кінець року борги із заробітної плати мали б скласти не більше 4,2 мільйона гривень".

Не менш важливим залишається питання підвищення рівня заробітної плати на підприємствах області. Так, за попередніми даними середньомісячна заробітна плата штатних працівників за січень-червень поточного року по області становила 3096 гривень, що на 345 гривень або на 12,5% більше у порівнянні з відповідним періодом 2014 року.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую