ye-logo.v1.2

Хмельничани відзначили 70-річницю завершення Другої світової війни

Суспільство 3458
У день закінчення Другої світової війни хмельничани прийшли до Вічного вогню
У день закінчення Другої світової війни хмельничани прийшли до Вічного вогню. Фото: khmelnytsky.com

Пам'ять усіх полеглих у Другій світовій війні вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до Вічного вогню.

Рівно 70 років тому, 2 вересня 1945 року, було підписано акт про беззастережну капітуляцію Японії. Це ознаменувало закінчення Другої світової війни, в яку було втягнуто понад 60 держав, 80% населення світу та більше 8 мільйонів українців.

"Аби вшанувати усіх жертв тих кривавих подій поблизу меморіалу Вічний вогонь відбулася церемонія покладання вінків та квітів. Цього дня до пам’ятного знаку прийшли голови ветеранських організацій, учасники бойових дій, громадськість міста та представники місцевої влади", - розповідають у прес-службі міської ради. - Пам'ять усіх полеглих у Другій світовій війні вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів до монументу.

Сьогодні в Хмельницькому проживає близько 6 тисяч ветеранів Другої світової війни. Серед них 114 учасників бойових дій, 278 інвалідів війни, понад 3,3 тисячі учасників трудового фронту, більше 2 тисяч членів сімей, загиблих та померлих ветеранів.

Жертв кривавої війни вшанували квітами та хвилиною мовчанння

«Найбільша та найкривавіша війна забрала життя мільйонів українців. Нині Україна знову переживає дуже непрості часи, а тому жорстокі уроки Другої світової війни стають особливо актуальними. Найголовніший з них у тому, що вистояти і перемогти всім допомагали вірна синівська любов до рідної землі, високе почуття патріотизму та народної єдності. Тоді наш народ боровся проти нацистської навали із заходу, сьогодні Українці втягнуті у боротьбу вже на сході. Тому і героїзм, мужність і життєва мудрість, ставлення до громадянського обов’язку – це високий взірець для наслідування сучасним героям, які сьогодні гідно боронять рідну землю вже від російських окупантів» - цитує прес-служба виконуючого обов’язки міського голови Костянтина Чернилевського.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую