ye-logo.v1.2

«Він мав вже демобілізуватися, але…»

Суспільство 6122

У Хмельницькому попрощалися із загиблим у неоголошеній війні Іваном Віхтюком

Сьогодні, 2 вересня, на майдані Незалежності в Хмельницькому знову були сльози… Люди прийшли, щоб попрощатися з 35-річним старшим лейтенантом Іваном Віхтюком, командиром інженерно-саперного взводу 72-ої окремої механізованої бригади.

Труну з тілом Івана Віхтюка на майдані Незалежності в Хмельницькому зустрічали, стоячи на колінах.

«Ми з ними пережили багато обстрілів, - каже майор Євген Фоменко, який служив разом із Іваном Віхтюком. – Його підрозділ займався замінуванням та розмінуванням. Навіть було таке, що його підрозділ на ворожій території в Гранітному Донецької області встановив прапор України, зайшовши в глибину десь на два кілометри, і замінували прапор. То цей прапор й досі там майорить».

Рідні загиблого й досі не вірять в те, що втратили Івана Віхтюка.

Повідав бойовий побратим і про обставини загибелі хмельничанина. «Був підступний обстріл позиції, на якій ніс службу Іван Васильович, - розповідає майор Фоменко. – Стріляли з танків і снаряд розірвався поруч із машиною, в якій був Іван. Він отримав важкі осколкові поранення і його відправили до Волноваської районної лікарні. Але на жаль… Івана з нами немає».
Товариши загиблого сподівалися, що лікарям вдасться врятувати Івана Віхтюка. «Вже навіть мав прилетіти гелікоптер, щоб доставити  його в госпіталь до Дніпропетровська, - каже Євген Фоменко. – Ми втратили справжнього Героя. Він в перших числах мав демобілізуватися, але…»
 
Навіть незнайомі з Героєм люди принесли йому квіти на провели в останню путь.
Івана Віхтюка поховали на Алеї слави в мікрорайоні Ракове. Без сина залишилися його батьки, без чоловіка – дружина, а без батька - чотирирічна Аліночка та десятирічний Дмитрик.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую