ye-logo.v1.2

«Республіка» стартувала: поки художники розмальовують Кам’янець, молодь насолоджується музикою

Культура 4100

Першого фестивального дня на «Республіці» здавали телевізори і килими, слухали улюблених виконавців, релаксували та шукали через телескоп зірки на небі.

П’ята «Республіка» розпочалася 4 вересня і триватиме протягом трьох днів. Цього року на фестиваль вуличного мистецтва приїхало ще більше музичних гуртів. На відміну від попередніх років, організатори дійства облаштували одразу 5 музичних сцен, де кожен міг знайти музику та виконавця на свій смак.

Уже першого дня на головній сцені фестивалю для молоді виступили вісім відомих в Україні та за її межами музичних колективів. «Натоліч», «Sinoptik», «MegamasS», «Stoned Jesus», «Epolets», «Morphine Suffering», «Тостер», «Дахабраха» запалювали публіку драйвовими піснями протягом протягом дев’яти годин.

З обіду і до ночі неа фестивалі "гриміла" головна сцена

В цей же час для любителів «важкої» музики був організований спеціальний майданчик. Сцена «Тунель», облаштована у справжньому фортечному підземеллі, зібрала багатьох небайдужих.

"Важка" музика звучала у фортечних тунелях

Відпочити та порелаксувати вперше цього року можна у «ART-дворі». Лежаки із сіна, спокійна атмосфера та приємна музика – все це пропонують тут. У мистецькому дворику для республіканців цієї п’ятниці виступили «Dakooka», Марина Круть, «Dasha Boole та інші.

Серед новинок: медичний пункт від волонтерів, який усі дні фестивалю діятиме на валах. Крім цього, усі охочі республіканці можуть поспостергіти за зірками не лише на сцені, але й за тими, що високо в небі. На фестивалі протягом трьох днів стоятиме телескоп, де кожен зможе знайти на небі щось цікаве для себе.

Астролог з Хмельницького привіз на фестиваь телескоп

До речі, квитки на фестиваль цього року знов можна було отримати шляхом бартеру. Проте тепер молодь могла отримати бажану перепуску не лише принісши телевізор, але й захопивши з дому старого килима. Завдяки акції кілька десятків щасливчиків змогли безкоштовно потрапити на фестиваль вуличного мистецтва.

Задяки старим телевізорам кілька десятків молоді отримали квитки на Республіку

Багато з відвідувачів «Республіки» на фестивалі не вперше. Кажуть, що «Республіка» їм як рідна домівка, а тому чекають його цілий рік. «Я була на всіх фестивалях «Республіка», крім минулорічної. Тут класно. Я зараз навчаюся і одночасно працюю в Києві, але в Кам’янець не могла не приїхати. Оскільки квитків на вихідні не було, мені довелося сюди прибути ще в середу вночі, але я задоволена. Тут крута музика та шалена атмосфера. Народ просто кайфує, як і я», - говорить 23-річна Ірина Доброшинська. – Цього року на сцені фестивалі виступає мій улюблений гурт «Epolets». Я обожнюю цих хлопців. З задоволенням побуваю на їхньому виступі».

Глядачі протяго всього концерту не покидали свої місця

Багато з республіканців житимуть просто на території фестивалю у наметах. Зараз тут облаштовано аж три наметових містечка, одне з яких щоправда платне. «Я приїхала сюди з Вінниці. На «Республіці» вже втретє, а тому знаю, що вся романтика – це після шаленого концерту заночувати поряд у спальному мішку в наметі. Тому я саме так й зроблю. Компанія є, тому страшно мені не буде», - ділиться 21 вінничанка Катерина Шуляк.

Усі весело фотографвалися напам'ять

Для творчих був майстер-клас зі сворення мозаїки

Намети республіканці розкинули навколо фортеці

Найекстрималніші встановили свої "домівки" неподалік схилів

Кожен міг знайти заняття для себе на Республіці

Гітарист з гурту "Morphine Suferring" заряджав глядачів соло на гітарі

Хардова музика від соліста гурту "Morphine Suferring"

Музику з головної цени було чутно далеко від території фестивалю

А це соліст львівського гурту "Тостер"

Львів'яни співали про українських політиків

... та багато спілкувалися з глядачами

З настанням темряви людей лише побільшало

Завершувала концерт на головній сцені "Дахабраха"

Етномузика не залишила байдужих

Тепер всі з нетерпінням чекають наступного дня "Республіки"
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую