ye-logo.v1.2

ТОП-5 осені, або Куди поїхати на романтичну прогулянку

Туризм 6902
У парках, зокрема в "Олександрії", особливо відчувається осіння романтика
У парках, зокрема в "Олександрії", особливо відчувається осіння романтика. Фото: автора

Пропонуємо кілька варіантів поїздки вихідного дня.

Звісно, в Україні багато мальовничих, романтичних та містичних місць, які припадуть до душі мандрівникам, а особливо лірично налаштованим чи закоханим мандрівникам. А якщо їхати туди восени, враження можуть бути просто неперевершеними! Пропоную кілька варіантів поїздки осіннього вихідного дня.

 

 

 

 

Парк «Олександрія» в Білій Церкві

В "Олександрії" чимало водойм і місточків.

Чому не знаменита Софіївка, запитаєте ви? Звісно, можна, і навіть потрібно з'їздити у Софіївку, однак «Олександрія» — теж дуже гарне і романтичне місце. Крім того, вона має свої переваги, найголовніша з яких — відсутність натовпів туристів, а звідси — тиша, спокій, романтика...
Крім того, «Олександрія» порадує численними водоймами з лебедями і гарними місточками, затишними альтанками і оригінальними спорудами і скульптурами. Наприклад, тут є колонада «Луна», де кожне промовлене пошепки слово чути далеко-далеко. Або комплекс «Руїни», і це його первозданний вигляд, він одразу ж будувався, як руїни замку, щоб показати, що робить час з людськими творіннями...

Каньйон Смотрича

У цій скелі - вхід до печери.

Смотрич, що протікає у Хмельницькій області, має не такий грандіозний каньйон, як Дністер. Однак він не менш мальовничий. Приїдьте на річку в районі села Нігін, що неподалік від Кам'янця-Подільського, і ви станете свідком дуже гарних пейзажів. Прямо посеред села виростають товтри, до яких туляться хатинки, а чим ближче до річки, тим гарніше. Вона несе свої бурхливі води крізь затишну долину, над якою нависають скелі.
Тут можна порибалити і полазити у печері, а ще — насолодитися краєвидом жовто-зелених лісів і зібраних полів, якщо забратися на одну із навколишніх скель.

Замок Дракули у Хусті

Світанкові тумани. Краєвид із замкової гори.

 Воістину містичне і обросле легендами місце. Містечко Хуст, що на Закарпатті, відоме замком Дракули. Насправді, знаменитий граф Дракула ніколи у ньому не жив, однак землі дійсно належали його родичам. Руїни замку і досі нависають над містом. Завітайте туди ввечері і поспостерігайте, як місто запалює свої вогники, а ще краще — прийдіть зранку і насолодіться ніжним осіннім світанком. В принципі, можна поєднати ці два задоволення, поставивши намет прямо на території замку.

Палац у Самчиках 

Китайська альтанка в Самчиках.

Безперечно, палацо-парковий ансамбль у Самчиках, що на Старокостянтинівщині, — одне з найромантичніших місць на Хмельниччині, недарма молодята люблять влаштовувати тут весільну церемонію чи святкову фотосесію.
Восени парк стає ще гарнішим. Тут можна просто купатися у листі (якщо його до вашого приїзду не зберуть працівники заповідника), милуватися чорнобривцями, сидіти в альтанці чи на березі річки Случ.

Запоріжжя

Осінній Дніпро у Запоріжжі.

Як не дивно, але в цей список мені захотілося включити промислове місто. Як на мене, Запоріжжя прекрасно підходить для одно-дводенної мандрівки, і саме осінь перетворює місто із сірого і суворого та жовте і тепле. У Запоріжжі багато дерев, фонтанів і химерних ліхтарів, а для осені це прекрасне поєднання!
Чого варта прогулянка найдовшим у Європі проспектом (цікаво, чи перейменували його з Леніна на інший?), який починається від залізничного вокзалу і тягнеться на 10 кілометрів через усе місто, аж до Дніпрогесу. Колись я здійснила таку прогулянку, і вона запам'яталася на все життя. Помпезні будинки у стилі сталінського бароко, футуристичні скульптури на площі Маяковського, напружений трафік і затишні скверики...
Проспект впирається в однойменну площі, а за нею — гарний краєвид на Дніпро і гідроелектростанцію.
І звісно же, Хортиця. Острів досить великий, на ньому можна відвідати відтворену Козацьку Січ, можна поблукати у хащах чи влаштувати пікнік на березі могутньої річки.

До речі, гарною ідеєю для кількаденної поїздки можуть стати Карпати, а саме - містечко Воловець, де можна піднятися на Полонину Боржаву і вдосталь наїстися журавлини.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую