ye-logo.v1.2

Мер Славути «пригрозив» Центрвиборчкому

Вибори 5121
Василь Сидор, міський голова Славути, вважає, що ЦВК безпідставно та всупереч діючому законодавству не оголосила початок виорбчої кампанії в Славутській міській об’єднаній територіальній громаді
Василь Сидор, міський голова Славути, вважає, що ЦВК безпідставно та всупереч діючому законодавству не оголосила початок виорбчої кампанії в Славутській міській об’єднаній територіальній громаді. Фото: з архіву автора

Василь Сидор вимагає включити Славутську міську об’єднану територіальну громаду Хмельницької області до переліку громад, в яких місцеві вибори відбудуться 25 жовтня.

Міський голова Славути написав листа Голові Центральної виборчої комісії України Михайлу Охендовському. У ньому Василь Богданович посилається на постанову ЦВК від 28 серпня 2015 року №193 «Про початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року». Цим нормативним актом затверджено перелік громад, у яких з 5 вересня оголошено початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2015 року. Однак, в переліку немає  Славутської міської об’єднаної територіальної громади в складі суміжних територіальних громад міста Славута та сіл Марачівка, Іванівка, Пузирки, Жуків, Бачманівка, Варварівка, Голики, Ногачівка, Цвітоха, Кам’янка, Ташки, Губельці, Волиця, Хоровиця, Миньківці, Романіни, Шевченко, Хоровець, Гута, Пашуки, Дятилівка.

«Відповідно до наявної інформації, ЦВК не знайшла правових підстав для оголошення початку виборчого процесу перших виборів депутатів зіславшись на частину 9 статті 7 Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» (зміни меж суміжних районів потребують відповідного рішення Верховної Ради України, яке на даний час не прийнято). Проте, звертаю Вашу увагу, що до складу створеної Славутської міської об’єднаної територіальної громади, увійшли виключно села Славутського району та місто Славута, яке не знаходиться на території суміжного району. Таким чином, відсутня необхідність внесення Верховною Радою України змін до меж районів. Підтвердженням цього факту є відповідна інформація з облікової картки, розміщеної на офіційному веб-сайті Верховної Ради України», - вважає мер Славути.

Якщо Славутську міську об’єднану територіальну громаду не включать до переліку громад, в яких виборчий процес стартував 5 вересня, то, цитуємо: «Славутська міська рада буде вимушена звернутись до суду із позовом про оскарження необґрунтованих та незаконних дій Центральної виборчої комісії, які обмежують право на місцеве самоврядування та не відповідають вимогам Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую