ye-logo.v1.2

Полоненого бійця з Теофіполя обміняли на двох бойовиків

Суспільство 4369
Боєць із Теофіполя повернувся додому з полону
Боєць із Теофіполя повернувся додому з полону. Фото: Теофіпольської РДА

За офіційними даними, досі зниклими безвісти вважаються ще четверо військовослужбовців з Хмельниччини.

Уродженець Теофіполя 27-річний Артем Комісарчук більше року перебував у полоні бойовиків. Старшого солдата 51-ї механізованої бригади полонили 24 серпня при виході з Іловайського котла. Днями його разом із бойовим побратимом Сергієм Фураєвим обміняли на чотирьох бойовиків. Як повідомили у Теофіпольській райдержадміністрації, зараз Артем уже вдома, наприкінці минулого тижня зустрічали його всією громадою.

За словами керівника апарату райдержадміністрації Олени Ковцун, Артем Комісарчук пішов на війну добровольцем в кінці березня 2014 року у першу хвилю мобілізації. У полоні він пробув більше року.

“Артем розповів, що його кілька разів водили на розстріл, лякали так. Утримували їх у підвалі. Довелося терпіти жахливі побої, важко було і фізично, і психологічно. Він каже, що полонені там свого роду на “виправних роботах”, розчищали завали тощо”, - каже Олена Ковцун.

Артема зустрічали рідні, друзі та всі небайдужі.

До слова, наприкінці серпня з полону повернулися ще троє бійців з Хмельниччини. Захопили їх ще 30 грудня 2014 року. Це Анатолій Цимбалюк (місто Полонне), В’ячеслав Васильков (с.Прислуч Полонського району) та Сергій Бретоусов (Хмельницький район).

За офіційними даними, зниклими безвісти вважаються ще четверо військовослужбовців з Хмельниччини. Про це газеті “Є” розповів заступник обласного воєнкома по роботі з особовим складом та громадськістю підполковник Володимир Гучок. За його словами, зникли у зоні АТО:

Солдат 30-ї окремої механізованої бригади Шестак Василь Васильович із Волочиська зник безвісти 17 липня 2014 року в районі Саур-Могили.

Солдат 80-ї окремої аеромобільної бригади Климюк Олександр Юрійович із Волочиська зник безвісти 4 вересня 2014 року в районі аеропорту Луганська.

Солдат Тимощук Сергій Володимирович із Славути 30 серпня 2014 року зник у зоні АТО.

Лейтенант Сидоренко Андрій Миколайович з Теофіполя зник 24 серпня 2014 року в зоні АТО.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую