ye-logo.v1.2

Ювілей за ювілеєм

Історія 2280

Найпопулярнішій газеті області "Сімейці" виповнилося 15.

Наприкінці минулого року наша медіа-корпорація «Є» відсвяткувала чвертьстолітній ювілей. А незабаром, у червні, 15 років виповнилося наймасовішому виданню корпорації — «Сімейній газеті».

...Все починалося у далекому 1989-му, ще за Союзу. Тоді група активістів Руху вирішила видавати газету, котра буде відмінною від тодішніх совєцьких видань. Перший номер «Пробудження» видав Олександр Кокряцький, а фінансово виходу видання посприяли Микола Звірик, Сергій Кокряцький, Лев Бірюк, Павло Гірник та його мама. Друкували видання таємно у Прибалтиці. Перший тираж — п’ять тисяч примірників — роздавали людям безкоштовно. Газету розхапали за декілька годин. Це була перша незалежна газета області. Згодом продовженням «Пробудження» стала газета «Є». У червні 1992 року вийшов перший номер газети «Є!» — на той час,  як комерційний додаток до газети «Пробудження». Це була перша ластівка рекламного видання на теренах Хмельниччини. У лютому 1993 року побачило світ самостійне інформаційно-рекламне видання «Є!», редактором і видавцем якого став Сергій Іщук. Через чотири роки створили кол-центр для прийому оголошень, відкрилися перші пункти. А з 1999 року газета стала інформаційною.

Першими журналістами були молоді фахівці, котрі редакція виростила самостійно у власній школі журналістики. У 2000 році медіа-корпорація почала видавати ще одне видання — «Сімейну газету». Її редактором стала Галина Аріон. Згодом були газети «Місто», «Є Поділля» (потім — «Газета Поділля»), «Євро», «Робота. Навчання. Кар’єра», «Дошка оголошень», всеукраїнська «КВН-газета», журнали «Всім.ua», «Є.ua», «Теленавігатор» та «Проскурівський телеграф».

Нині «Сімейка» (саме так у народі називають видання) — одна з найпопулярніших газет не лише в області, а й в усій Україні, яка виходить 90-тисячним тиражем. Вже через рік «Сімейна газета» розширила свою географію і стала всеукраїнською, а 2014 року почала видаватися ще й російською мовою. У 2015 році подільський випуск збагатився спецвипуском «Хмельницький край».

З року в рік ми збільшували кількість передплатників і дописувачів. І зараз маємо друзів в усіх регіонах України. Так-так, і читачі, і позаштатні кореспонденти — це наші друзі, наша велика родина. Адже саме читачі підказують теми матеріалів, завдяки побажанням звичайних людей ми робимо газету цікавішою й інформативнішою.

Олена Щегельська

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую