ye-logo.v1.2

Хмельницькі підприємці судитимуться з міською радою через заборону продавати алкоголь біля шкіл

Суспільство 4456
Міська рада вирішила обмежити продаж алкогольних напоїв біля шкіл
Міська рада вирішила обмежити продаж алкогольних напоїв біля шкіл. Фото: автора

Депутатська більшість підтримала рішення про відстань у 50 метрів між магазинами зі спиртним і навчальними закладами.

Сьогодні, 23 вересня, на черговій сесії Хмельницької міської ради депутати проголосували за встановлення обмеження на продаж алкогольних напоїв у магазинах, розміщених поблизу загальноосвітніх закладів та дитячих спортивних шкіл. Заборона торкається об’єктів торгівлі, що знаходяться на відстані не менше 50 метрів від їхніх територій. Підприємці активно виступили проти такого обмеження, і навіть пікетували міську раду.

Депутати, голосуючи за це рішення, зазначали, що воно викликане навіть не так тим, що школярі купують алкогольні напої, як тим, що любителі спиртного погано впливають на учнів, які їх бачать. Підприємцям порадили реалізовувати інші товари, до прикладу продукти, які були б корисними і поживними для дітей.

«Я вірю, що якраз в цих магазинах учні не купують алкоголь. Там купують інші, дорослі, і розпивають біля школи. Це візуалізація процесу, дорослі не повинні робити так, що діти це бачать. Тому спочатку 50 метрів може бути заборона, а потім і 500 можна зробити», - вважає депутат міської ради Михайло Кривак.

Підприємці висловлювали свою позицію, проте депутати її не врахували.

За словами підприємців, під заборону продажу спиртного підпадають близько 40 об’єктів торгівлі. Люди дивуються, чому депутати не піднімають інші «болючі» питання: про тютюнові вироби і лікарські засоби, які діти теж можуть купити поблизу шкіл.

«Продавці не продають алкогольних напоїв неповнолітнім, і дотримуються заборони продажу у відповідні години. Те, що якщо діти бачать, як купують алкоголь дорослі, то стануть пияками, - інформація, не підтверджена жодними дослідженнями», - сказав заступник директора ПМП «Принцип» Сергій Полісюк.

Нинішнє антиалкогольне рішення міськради, яке має вступити в силу 1 листопада, підприємці називають лобіюванням інтересів великого бізнесу. Люди збираються звертатися колективним позовом до суду, аби його оскаржити, адже вважають, що до них взагалі перестануть ходити покупці.

Підприємці звертатимуться до суду.

Нагадаємо, на громадському обговоренні цього питання, підприємці вимагали не вводити заборону, або збільшити відстань, на якій обмежується продаж алкоголю, до трьохсот метрів.
 

Коментарі:

Роман Войтюк 24.09.2015 12:03

8)))) "... Продавці не продають алкогольних напоїв неповнолітнім, і дотримуються заборони продажу у відповідні години... " - ахах!!! Насмішили! Зараджи цікавості, можна булоб зробити журналістський експеримент та спробувати "тишком-нишком" купити спиртне в "недозволений час" у невиличких магазинах. Б'юсь об заклад, що результативними б були такі райони, як Інститутська, Тернопільська, Кам'янецька та Темп.

Роман Войтюк 24.09.2015 11:59

Буде дебільно смішно але зовсім не дивно, якщо вони (підприємці) ще й виграють суд... 8)

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую