ye-logo.v1.2

Хмельницькі перевізники пікетували міську раду через 50 копійок

Суспільство 2899

Уже 28 вересня, ймовірно, знову вирішуватиметься доля вартості проїзду.

У Хмельницькому тривають тарифні пристрасті: сьогодні, 24 вересня, перевізники знову прийшли під міську раду. На засіданні виконавчого комітету, як було вирішено на громадському обговоренні, мали розглядати підвищення вартості проїзду у громадському транспорті. Проте люди були здивовані, що питання тарифів навіть немає у порядку денному.

Ініціативній групі запропонували розробити проект рішення, лише тоді члени виконкому можуть його розглянути. Дали на це годину. Проте у порядок денний його не включили: не вистачило голосів.

Перевізники обурились, вони вважають, що влада міста не хоче з ними сісти за стіл переговорів і вирішити проблему. Як зазначив один із членів ініціативної групи, “деякі особи роблять собі на цьому піар”. Перевізники просять залишити їх у спокої і не заважати працювати.

Перевізники зібрались у коридорі міської ради, щоб влада вислухала їхні вимоги

“У нас є протокол громадських слухань щодо винесення цього питання на засідання виконкому, чому цього не зробили? Коли вам треба було зменшити вартість проїзду, ви це зробили миттєво. А зараз не хочете піти нам назустріч. Вчора говорили про те, щоб сісти за стіл переговорів, сьогодні ж відмовляєтесь від своїх слів. Більшість міст України підвищили тарифи”, - сказав в.о. голови асоціації пасажирських перевізників Хмельницького "Поділля" Олександр Мішин.

Перевізники кажуть, що рішення виконкому про встановлення тарифу 3,50 буде цілком законним, адже було і оприлюднення, і громадське обговорення. На сесії відмінили незаконне поспішне підняття тарифів, що відбулось у лютому, тож можна розпочинати процедуру заново.

"Коридором ганьби" так і не пройшов жоден член виконкому

“Працівники, які мають до цього відношення, нехай пишуть пояснювальну, чому вони не виконали свої посадові обов'язки. Як мінімум, їм мають винести догану за створення таких скандалів”, - зауважила на це начальник фінансового управління Наталія Степанова.

Із засідання перевізники вийшли ні з чим. Навіть вишикувались у стінах міської ради у “коридор ганьби”, проте ніхто ним так і не пройшов. Олександр Мішин після розмови з в.о. міського голови Костянтином Чернилевським, повідомив колегам план дій.


Виконком так і не розглянув рішення про тарифи

“Ми будемо ініціювати позачергове засідання виконкому на 28 вересня, щоб там прийняли рішення про вартість проїзду у маршрутках по 3,50 гривні, та по 3 гривні в автобусах. Залежно від того, коли це рішення вступить в силу, і буде відповідна реакція з нашого боку”, - зазначив Мішин.

Нагадаємо, хмельницькі перевізники вчора влаштували страйк через зміну тарифів на проїзд у громадському транспорті після того, як депутати проголосували за зниження вартості з 3,50 гривні до 3 гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую