ye-logo.v1.2

Барон Мюнхгаузен у Хмельницькому: пожежник-рятувальник, поштар та селфі на ядрі

Культура 5529

Хмельничанам показали 70 кращих карикатур на Барона Мюнхгаузена.

У Хмельницькому на імпровізованому майданчику по вулиці Проскурівській сьогодні презентували виставку робіт, присвячених “найправдивішій людині на Землі”. Цього року вперше до Дня міста був організований Всеукраїнський конкурс карикатур «Барон Мюнхгаузен». Протягом серпня-вересня з усіх куточків України надходили конкурсні роботи. Всього журі розглянуло 168 робіт 44 авторів. Сьогодні ж організатори нагородили переможців.

Найкращою роботою визначили малюнок карикатуриста із Києва Олексія Кустовського. Автор зобразив барона Мюнхгаузена у ролі пожежника-рятувальника, який на своєму коні рятує будівлю від пожежі.

Переможці конкурсу

“Я на хвилину уявив, що відбувається, коли проходять військові дії. Тоді мені здалося, що логічно буде, якщо барон Мюнхгаузен буде схожий на героя. Він не буде просто літати сюди-туди, а буде допомагати людям, - ділиться ідеями переможець конкурсу Олексій Кустовський. - Я вирішив, що він має бути пожежником. Насправді, з точки зору карикатури, це дуже просто робота і зовсім нескладна. Але члени журі вирішили відзначити саме її”.

На карикатури з цікавістю споглядали найменші хмельничани

До конкурсу карикатур долучилися також юні художники міста. Молодші учасники конкурсу малювали роботи на тему “Пригоди барона Мюнхгаузена”.

Багато хмельницьких школярів долучилися до конкурсу

Завдяки виставці просто неба, із карикатурами змогли ознайомитися чимало хмельничан. Перехожі зупинялися, цікавилися роботами, відзначали кращі малюнки для себе.

Автори пам'ятника Мюнхгаузену у Хмельницькому - Михайло Андрійчук та Григорій Мамона

“Не було б сьогодні цього свята, якби в далекому 1970 році три наших хмельницьких художники Михайло Андрійчук, Григорій Мамона та Валентина Ляшко не зібралися разом у дворі на Кам'янецькій, 48 і не почали будувати відомий, єдиний в Україні пам'ятник-фонтан барону Мюнхгаузену, - сказав виконувач обов'язків міського голови Костянтин Чернилевський. - Цьогоріч ми вирішили започаткувати конкурс карикатур на тему барона Мюнхгаузена. У конкурсі взяли участь не тільки митці з України, але й з Сербії, Румунії, Ізраїлю, Кіпру, Болгарії. Сподіваємося, що з кожним роком все більше художників виявлятиме бажання спробувати створити оригінальні карикатури на Мюнхгаузена”.

Кожна з презентованих карикатур знайшла своїх поціновувачів

Перехожі не проходили осторонь виставки

Роботи прислали карикатуристи зі всіх куточків України

Переможець конкурсу, володар "Гран-прі" Олексій Кустовський

Наймолодші учасники виставки також отримали відзнаки

До створення карикатур художники підходили із гумором

Завдяки карикатурам хмельничанам підняли настрій
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую