ye-logo.v1.2

З Днем міста хмельничан вітали чотириста танцюристів з усієї України

Культура 3834

У нашому місті відбувся фестиваль народної хореографії ім. В. Глушенкова

Протягом трьох днів у Хмельницькому проходив п‘ятий Всеукраїнський фестиваль народної хореографії ім. В. Глушенкова. На нього з‘їхалося понад 400 учасників з різних куточків України: Вінницької, Тернопільської, Одеської, Івано-Франківської, Житомирської та інших областей. Також очікували ансамблі із Єгипту, Туреччини та Індії, однак через напружену ситуацію у Європі та Україні вони не приїхали.


Учасники змагалися у різних вікових категоріях.

Поважне журі визначило переможців у різних номінаціях, зокрема «Хореографічний колектив», «Хореографічний колектив спеціалізованих закладів освіти», «Мала форма (мініатюра)» тощо. У кожній номінації призи розподілялися ще й за віковими категоріями.


Організатори фестивалю - ансамбль танцю "Веснянка", м. Хмельницький.

Гран-прі дісталося народному ансамблю танцю «Мереживо» із Калуша Івано-Франківської області. Їхній танок «Легенда про Прут і Говерлу» прийшовся до смаку як журі, так і глядачам.


На фестиваль завітали колективи не лише із обласних центрів, а й районних.

На сцені біля кінотеатру ім. Т. Шевченка відбулося урочисте нагородження переможців фестивалю та гала-концерт, що включав найкращі номери конкурсної програми.


"Чардаш" у виконанні театру академічного танцю, м. Хмельницький.

«Якщо ми не будемо берегти нашого танцю, пісні, мови, то не матимемо подальшого розвитку як нація, - каже заступник начальника міського управління культури і туризму Світлана Шевченко. – А тому ваша праця, ваше мистецтво є дуже важливим сьогодні».


Ансамбль "Шанс" із Літина Вінницької області.

Хмельничани із задоволенням дивилися танцювальні номери і бурхливими оплесками підтримували танцюристів, особливо коли ті виконували сальто та інші складні елементи.

"Козацькі забави", ансамбль "Любисток" із Теребовлі Тернопільської області.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую