ye-logo.v1.2

Особливості роботи смартфону в мережі 3G На правах реклами

Суспільство 3161
Від технічних характеристик вашого смартфону залежить і швидкість мобільного 3G-інтернету
Від технічних характеристик вашого смартфону залежить і швидкість мобільного 3G-інтернету. Фото: varta.kharkov.ua

Користуючись швидкісним мобільним Інтернетом, варто врахувати кілька нюансів роботи смартфонів у мережі 3G.

Оскільки 3G-зв'язок є новим стандартом для більшості хмельничан, корисно буде дізнатися кілька рекомендацій стосовно роботи мобільних телефонів в мережі третього покоління.
Для користування 3G не потрібно змінювати SIM-карту. Проте власникам смартфонів із двома сім-картами варто знати, що 3G-інтернет зазвичай підтримує тільки один із двох слотів. Більшість Dual-SIM-пристроїв, якими зараз користуються хмельничани, саме такі. У “Київстар” зазначають: позначка стандарту має бути біля слота SIM-карти. Якщо цієї інформації там немає, прогляньте технічні характеристики в інструкції до мобільного телефону.
З використанням швидкісного Інтернету телефон розряджається швидше. Якщо смартфон працює як точка доступу, він сяде менш ніж за годину інтенсивного використання. Часто виробники вказують в характеристиках мобільного пристрою, як довго телефон зможе працювати в 3G-мережі.
Фахівці компанії “Київстар” радять: щоб батарея розряджалась не так швидко, перевірте налаштування додатків. Деякі додатки можуть працювати в фоновому режимі, постійно споживаючи трафік та ресурс акумулятора. До того ж, коли немає потреби в швидкісному 3G-інтернеті, ви можете обрати 2G у налаштуваннях мережі і таким чином продовжити час роботи смартфона на 10–30%.
Також варто звернути увагу, на різних смартфонах реєстрація в мережі позначається різними значками типу 3G, H+, H. Приміром, на iPhone відображається просто значок 3G, на Android-смартфонах з підтримкою HSDPA + - буде значок H+, з підтримкою HSDPA - H.
Від технічних характеристик вашого смартфону залежить і швидкість мобільного 3G-інтернету. Не всі смартфони демонструють в 3G-мережі однакову швидкість при інших рівних умовах - є відмінності в чіпах і технологіях. В інструкції вказані діапазони частот, на яких працює телефон, а також максимальна швидкість мобільного інтернету. Швидкість Інтернету також залежить від 3G-cтандарту, який підтримує ваш смартфон – WCDMA (до 2 Мбіт/с), HSDPA (14,4 Мбіт/с), HSPA+ (до 42,2 Мбіт/с).  

Даша ПАСТЕРНАК.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую