ye-logo.v1.2

В Ярмолинецькому районі вшанували пам'ятною дошкою двох загиблих бійців АТО

Суспільство 2596
На відкриття меморіальної дошки до москалівки приїхали бойові товариші загиблих бійців
На відкриття меморіальної дошки до москалівки приїхали бойові товариші загиблих бійців. Фото: yarmrda.gov.ua

Ме­мо­рі­аль­ний знак відкрили у селі Москалівка на честь за­гиб­лих ге­ро­їв-од­но­сель­чан Пет­ра Бой­ка та Оле­га Се­ре­дю­ка.

У неділю, 27 ве­рес­ня, жи­те­лі се­ла Мос­ка­лів­ка та не­бай­ду­жі лю­ди з ін­ших на­се­ле­них пун­ктів зіб­ра­ли­ся вша­ну­ва­ти ви­пус­кни­ків сільської шко­ли, за­гиб­лих в бо­ях на Схо­ді Ук­ра­ї­ни, Пет­ра Бой­ка та Оле­га Се­ре­дю­ка.

"Уві­ко­віч­ни­ли пам­'ять про загиблих бійців вста­нов­лен­ням ме­мо­рі­аль­ної дош­ки на при­мі­щен­ні шко­ли, в якій во­ни нав­ча­ли­ся., - повідомляє Ярмолинецька РДА. - Ме­мо­рі­аль­ну дош­ку від­кри­ли уч­ні школи. Всі при­сут­ні низь­ко схи­ли­ли го­ло­ви пе­ред пам­'ят­тю і под­ви­гом слав­них си­нів Ук­ра­ї­ни у скор­бот­ній хви­ли­ні мов­чан­ня".

Мі­тинг, на честь від­крит­тя мемо­рі­аль­ної дош­ки роз­по­чав­ся ви­ко­нан­ням гім­ну Ук­ра­ї­ни, ве­ду­чі за­хо­ду Ва­лен­ти­на Він­ник та На­та­лія Сі­ку­ла роз­по­ві­ли про жит­тя на­ших ге­ро­їв.

Пет­ро Бой­ко на­ро­див­ся 17 трав­ня 1970 ро­ку. Зав­жди був прик­ла­дом пра­це­люб­нос­ті, по­над усе лю­бив рід­ну зем­лю. Снай­персь­ка ку­ля обір­ва­ла йо­го жит­тя 6 січ­ня 2015 ро­ку поб­ли­зу се­ла Ні­кі­ши­но, До­нець­кої об­лас­ті. Пос­мер­тно Пет­ро був на­го­род­же­ний ор­де­ном "За муж­ність".

"Олег Се­ре­дюк був щи­рим, при­віт­ним, зав­жди го­то­вим прий­ти на до­по­мо­гу. Піс­ля за­кін­чен­ня шко­ли пе­ре­жив тра­ге­дію - по­мер­ла ма­ти. То­ді хло­пець взяв на се­бе тур­бо­ти із ви­хо­ван­ня мо­лод­ших, - розповідають у прес-службі. - Олег був мо­бі­лі­зо­ва­ний у кін­ці квіт­ня цьо­го ро­ку, а вже 26 сер­пня рід­ні та все се­ло от­ри­ма­ли страш­ну звіс­тку: "За­ги­нув при ви­ко­нан­ні служ­бо­вих обов­'яз­ків, внас­лі­док ос­кол­ко­во­го по­ра­нен­ня бі­ля се­ла Про­хо­рів­ка, До­нець­кої об­лас­ті".

На зіб­ран­ні бу­ли при­сут­ні поб­ра­ти­ми ге­ро­їв, рідні, близьків, односельчани, пред­став­ни­ки влад­них струк­тур. Військовослужбовці вис­ло­ви­ли спів­чут­тя рід­ним та звер­ну­ли­ся до уч­нів шко­ли з чес­тю про­дов­жу­ва­ти спра­ву слав­них зем­ля­ків.

Пам­'ять про ге­ро­їв житиме в серцях їхніх близьких

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую