ye-logo.v1.2

Смертельна ДТП у Летичеві: підсудний не визнає вини, призначено понад 20 експертиз

Кримінал 4868
Досудове слідство у справі продовжено до 2 грудня цього року
Досудове слідство у справі продовжено до 2 грудня цього року. Фото: з архіву

Підозрюваного у скоєнні резонансної аварії, де загинула сім'я міліціонера, триматимуть під вартою до 2 грудня.

Минулого тижня Хмельницький міськрайонний суд ухвалив рішення про продовження терміну тримання під вартою Євгена Неймака. 23-річного молодого чоловіка звинувачують у скоєнні смертельної аварії 1 серпня у Летичеві. Нагадаємо, тоді загинув 29-річний дільничний інспектор місцевого райвідділу, його 22-річна дружина та однорічний син.

За версією слідства, за кермом позашляховика “Toyota Prado”, який спричинив аварію, був Євген Неймак, а збоку сидів його товариш міліціонер Ігор Молчанюк. Підсудний це заперечує, каже, що все було якраз навпаки. Як розповів адвокат потерпілих Олександр Поліщук, згідно результатів генетичної експертизи, за кермом сидів саме Неймак, а не Молчанюк. Та він не визнає своєї вини, а отже не відшкодував потерпілим жодної гривні.

“Це складне кримінальне провадження, призначено понад 20 експертиз. Висновки з багатьох слідчі органи досі не отримали. Окрім того, до цього часу не знайшли закордонного паспорта підсудного, - каже адвокат Олександр Поліщук. - Арешт продовжили до 2 грудня, підстави для цього були у тому, що Неймак може переховуватись від органів досудового слідстава, знищити докази чи вплинути на свідків”.

Синові міліціонера був лише рік і три місяці.

В’ячеслав Неймак, батько підсудного, називає слідство упередженим. Каже, що міліцейське керівництво покриває свого працівника Ігоря Молчанюка, який був у машині під час аварії. Чоловік вважає, що син його не сидів за кермом “Тойоти” у момент ДТП. Хлопець, за словами батька, має достатній стаж водіння, аби уникнути зіткнення. А працюючи водієм у США, за 10 місяців проїхав 180 тисяч кілометрів.

“Не кажу, що син мій не винний, він винний вже тому, що вживав спиртні напої і сідав за кермо, хоча б по дорозі до священика. Проте коли їхали від нього, за кермом сидів міліціонер Молчанюк. Ніхто ж не довів, що він передав потім кермо моєму синові. Слідство упереджене, вони захищають честь мундира. Закордонний паспорт сина був у машині, не знаю, чому міліція не зможе знайти документ”, - говорить В'ячеслав Неймак.

Досудове слідство у справі продовжено до 2 грудня цього року. Нагадаємо, санкція статті, за якою судять Євгена Неймака, передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую