ye-logo.v1.2

Індекс публічності Хмельницької влади: гірше, ніж торік

Політика 4547
За словами Михайла Цимбалюка, муніципальна влада Хмельницького продемонструвала низький рівень публічності.
За словами Михайла Цимбалюка, муніципальна влада Хмельницького продемонструвала низький рівень публічності.. Фото: автора

У Хмельницькому оприлюднили результати дослідження прозорості, відкритості та підзвітності муніципальних іституцій в їхній взаємодії з громадою.

Публічність хмельницької влади на низькому рівні. До такого висновку дійшли «вимірювачі» індексу публічності. «Індекс становить 48% зі ста можливих, і це на 5% нижче від рівнея, який був у 2014 році, - каже Михайло Цимбалюк, партнер проекту з вимірювання індексу публічності місцевого самоврядування в Хмельницькому. – Якщо минулого року місто посіло сьоме місце в Україні, то тепер – 15-те. Це зумовлено насамперед закритістю депутатського корпусу і незадовільною організацією роботи секретаріату міської ради».

Проект дослідження вже другий рік поспіль реалізовується львівським представництвом «Громадянської мережі «Опора» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Індекс публічності вимірювали в усіх обласних центрах України. І найпублічнішою владою стала Івано-Франківська. Хмельницький, якщо порівнювати з даними 2014 року, втратив свої позиції не лише в загальному рейтингу. Якщо торік найвищий рівень публічності в місті демонстрували виновавчі органи влади з 65% відкритості (було четверте місце в Україні), то цього року – 15 місце з результатом у 58%.

Понизилася й публічність міського голови. Була 63%, стало на 9% менше. А ось публічність депутатів міської ради додала один відсоток – тепер 34%. Та, в порівнянні з іншими містами, хмельницькі депутати середл аутсадерів – передотсаннє місце в Україні. «Закритіші» лише в Харкові. «У виборчий рік, здавалося б, депутати мали більше приділяти уваги публічності, але, як бачимо, це не так. На сайті міської ради про депутатів інофрмації дуже мало. Немає й даних про витрачаення ними корштів на здійснення депутатської діяльності й виконання доручень виборців, - продовжує Михайло Цимбалюк. – Всі депутати мають раз на рік звітувати перед виборцями, а в 2015 році не був затверджений та оприлюднений графік їхнього звітування».  

Ось так виглядає індекс публічної органів місцевого самоврядування в Україні.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую